KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Caner Erkin

4 Ekim 1988 Edremit doğumlu Caner Erkin, Fenerbahçe Spor Kulubünde ve Türkiye Milli Takımı'nda sol bek mevkinde forma giymektedir.

Manisasporla 2004 yılında profesyonel sözleşme imzalayan Caner, 18 aralık 2004'de Karşıyaka karşısında ilk resmi karşılaşmasına çıkmıştır. 2005'de Manisa'nın süper lig'e çıkmasıyla Caner Erkin'in yükselişe geçmesi paralel seyretti. Yıldız sol bek, Süper Lig'deki ilk maçına 16 Ekim 2005'te Denizlispor ile oynanan karşılaşmayla çıktı. İlk gollerini ise Malatyaspora karşı kaydetti. Manisaspor'un ardından 2006-07 sezonunun devre arasında CSKA Moskova'ya transfer oldu.

CSKA formasıyla 33 kez forma giyen Caner, 2009'da satın alma opsiyonlu olarak Galatasaray'a kiralanmıştır. Galatasaray'da güzel bir form grafigi çizerken takım arkadaşı Arda Turan'la ettiği kavga onun takımdaki iplerini çekmiştir.

Galatasarayla anlaşma gerçekleşmeyince Fenerbahçe devreye girerek Canerin bonservisini CSKA'dan almış ve oyuncuya 4 senelik imzayı attırmıştır.

Caner, Fenerbahçe forması altında 2 Türkiye Kupası ve 2 Lig Şampiyonluğu kazanmıştır. İlk sol bek deneyimini ise Ersun Yanal döneminde Fenerbahçe'de yaşamış, ardından başarılı görüldüğü için bu pozisyondaki yerini korumayı başarmıştır.

2016 yılında Fenerbahçe ile olan sözleşmeli biten Caner Erkin, 2016-17 sezonunda bonservissiz İnter'e transfer omuştur. İnter'de teknik direktör değişikliği sebebiyle sezon sonuna kadar Beşiktaş'a kiralanmıştır.

Caner Erkin Haberleri