Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çerkeş'te "Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın" projesi başlatıldı.

        Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar'ın öncülüğünde Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu koordinesinde başlatılan proje kapsamında kaymakamlık makam aracı, ilçede okur yazar olmayanların tespiti ve kurslara yönlendirilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi.

        Seferberlik kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi, muhtarlar ve gönüllülerle iş birliği yapılarak köyler tek tek gezilerek tespit çalışması başlatıldı.

        Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, yaptığı açıklamada, Anayasa'da yer alan eğitim hakkı ve özellikle yetişkin okuma yazma eğitiminin hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturduğunu belirtti.

        Eğitim öğretim hakkından yararlanamayan, temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişilerin yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıklarının görüldüğüne dikkati çeken Bulgurlu, "Okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma bilip diploma, belge, sertifika ve benzerlerine sahip olmayanlara belgelerinin verilmesi, okuma yazma bilmeyenlerin de birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanıp okuryazar hale getirilmesi hedeflenmektedir." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler