Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Çeşme, Selçuk ve Menderes'teki orman yangınları kontrol altında (Yangınların nedeni belli oldu) | Son dakika haberleri
        1

        Türkiye'nin yangınlarla mücadelesi sürüyor. Dün yurt genelinde 30'u kırsal 14'ü ormanlık alan olmak üzere toplam 44 yangın çıktı. Yangınların birçoğu ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

        İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçelerindeki yangınlarla mücadele ise sabaha kadar aralıksız devam etti.

        2

        Sabahın ilk saatlerinde gelen görüntülerde alevlerin büyük ölçüde kontrol altına alındığı görüldü.

        İlerleyen saatlerde ise sevindiren haber Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi.

        Bakan Yumaklı, yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. Menderes'teki yangının bir hobi bahçesinde başladığını anlatan Bakan Yumaklı, Çeşme'deki yangına ise atılan bir sigara izmaritinin neden olduğunu söyledi. Bakan Yumaklı, yangınlarla ilgili olarak gözaltına alınanların olduğunu söyledi.

        3

        YANGINDA ZARAR GÖREN ALANLAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

        Yangında zarar gören ormanlık alan, dron ile havadan görüntülendi.

        4

        Rüzgarın da etkisiyle büyüyen ve Aydın'ın Kuşadası ilçe sınırlarını aşan yangından etkilenen alanlar, gri ve siyah renge büründü.

        5

        Dron ile çekilen görüntülerde, Selçuk-Kuşadası yolu çevresinde zarar gören ormanlık alan ve ekiplerin devam eden çalışmaları yer aldı.

        6

        YANGIN SAAT KAÇTA VE NASIL ÇIKTI?

        Yangın İzmir Selçuk-Kuşadası kara yolu Pamucak mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 17.00 sıralarında başladı.

        10

        Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı.

        Menderes ilçesinde Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına da sabah havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale yeniden başlatıldı.

        11

        GÖZALTILAR VAR

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sabah saatlerinde kameraların karşısında geçerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        Menderes ve Selçuk'taki yangınlara müdahalenin sürdüğünü söyleyen Yumaklı, "Selçuk'taki yangında yerleşim yerleri için herhangi bir risk sözkonusu değil. İzmir Menderes'teki yangın hobi bahçesinden çıktı. Şüpheliler gözaltında." dedi.

        12

        "EYLÜLÜN 15'İNE KADAR ALARM DURUMUNDAYIZ"

        İbrahim Yumaklı, Selçuk ile Kuşadası'ndaki karayolunun yangın tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar kapalı tutulacağını vurguladı. Yumaklı, hava sıcaklıklarının arttığı bu dönemde vatandaşların çok daha tedbirli ve hassas davranmasını istedi.

        Yumaklı, yüzde 90 insan kaynaklı çıkan yangınların, basit tedbirlerle önlenebileceğini hatırlatarak, "Vatandaşlarımızdan da bu yönde, özellikle üstün bir hassasiyet bekliyoruz. Özellikle istirham ediyorum buradan" ifadesini kullandı.

        13

        Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili soruşturmaların sürdüğünü de dile getiren Yumaklı, "Halihazırda soruşturmalar devam ediyor. Bir tanesi hariç. İzmir Menderes'teki yangın maalesef ki bir hobi bahçesinden çıktı. Şu anda ilgili kişiler gözaltında. İnsan unsuru birçok şeyi önleyebilecek konumdayken çok basit tedbirlerle bu hale gelmesini engelleyebilecekken biz hala 2024 yılının Haziran'ında hassas olunmasını konuşuyoruz. Bu hem ülkemiz açısından yazık hem de ülkemizin kaynakları açısından yazık. Hem de şu ekosistem içerisinde dünyayı paylaştığımız, hayatı paylaştığımız diğer canlılar için de yazık" diye konuştu.

        14

        ÇEŞME'DE SİGARA İZMARİTİNİN NEDEN OLDUĞU YANGININ ÇIKIŞ ANI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇITKTI

        İzmir'in Çeşme ilçesinde dün makilik alanda sigara izmariti nedeniyle çıkan yangında soğutma çalışmaları sürerken yangının başlama anı, çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedildi.

        İncelemelerde yangının çıkış anının alana yakın bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildiği belirlendi.

        Görüntülerde alana izmarit attığı öne sürülen bir kişinin koşarak uzaklaşması sonra iki kişinin tekrar makilik alana doğru koşması ve alevlerin yükselmesi yer alıyor.

        Öte yandan izmariti attığı iddiasıyla gözaltına alınan O.İ'nin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

        15

        Yangında yaklaşık 50 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi.

        16

        EVLER, OTELLER, BARINAK BOŞALTILDI

        Rüzgarın da etkisiyle Kuşadası yönüne ilerleyen yangın nedeniyle dün Bayraklıdede Mahallesi'nde bulunan 2 otel ve evler ile Pamucak bölgesindeki bir otel tahliye edildi. Burada konaklayanların, çevredeki diğer otellere yönlendirildiği öğrenildi.

        17

        Ayrıca Selçuk Belediyesine ait hayvan barınağı boşaltıldı. Buradaki hayvanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin barınaklarına gönderildi. 

        18

        BAKAN SEVİNDİREN HABERİ VERDİ: YANGINLAR SÖNDÜRÜLDÜ

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ilerleyen saatler sevindiren haberi verdi.

        Bakan Yumaklı,  yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. Menderes'teki yangının bir hobi bahçesinde başladığını anlatan Bakan Yumaklı, Çeşme'deki yangına ise atılan bir sigara izmaritinin neden olduğunu söyledi. Bakan Yumaklı, yangınlarla ilgili olarak gözaltına alınanların olduğunu söyledi.