CRR Konser Salonu'nda Şubat'ta konser şenliği var
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, Şubat ayında klasik müziğin başyapıtlarından cazın enerjik tınılarına, Fado'nun melankolisinden dünya müziğinin renkli harmonilerine uzanan konser programıyla sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.
ABONE OL1 ŞUBAT CUMARTESİ: TÜRK ROCK MÜZİĞİNİN GÜÇLÜ SESİ REDD, SENFONİK DÜZENLEMELERLE CRR’DE!
Türk rock müziğinin önde gelen gruplarından REDD, Orhan Şallıel yönetimindeki İstanbul Symphonic Project ile birlikte 1 Şubat Cumartesi akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 8 Şubat Cumartesi akşamı, Nil Venditti yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası ve uluslararası başarılarıyla parlayan korno sanatçısı Bora Demir’in bir araya geldiği konserle müzikseverlerle buluşacak. Bora Demir, genç yaşına rağmen dünyanın en prestijli orkestralarıyla çalışmış, uluslararası başarılarıyla adından sıkça söz ettiren bir sanatçı.
Konser, Claude Debussy’nin Bir Pan’ın Öğleden Sonrasına Prelüd eseriyle başlayacak. Fransız edebiyatının önemli şairlerinden Mallarmé’nin aynı adlı şiirinden esinlenen eser, Debussy’nin doğayı ve hayalleri müzikle buluşturduğu zarif anlatımıyla tanınıyor. Görsel sanatlar ve edebiyatın etkisini taşıyan prelüd, bestecinin kendisinden önceki orkestral geleneklere getirdiği yenilikleri sergilemesi açısından önem taşıyor.
Nil VendittiBirinci bölümün bir diğer eseri ise Richard Strauss’un Korno Konçertosu No.1, Mi bemol Majör Op.11 adlı yapıtı olacak. Strauss’un 18 yaşında notaya aldığı konçertoyu genç korno sanatçısı Bora Demir yorumlayacak.
Konserin ikinci bölümünde Dmitri Şostakoviç’in 1. Senfoni, Fa minör Op.10 adlı eseri icra edilecek. Bestecinin 19 yaşında tamamladığı eser, Şostakoviç’in kariyerinin ilk büyük yapıtı olarak tanınıyor. Genç bir bestecinin mizah anlayışı ve ifade gücünü yansıtan senfoni, hem modern hem de klasik dokularıyla öne çıkıyor.
12 ŞUBAT ÇARŞAMBA: DÖRT EL PİYANONUN ZARİF VE BÜYÜLEYİCİ YORUMU
Dünyaca ünlü piyanistler Gülru Ensari ve Herbert Schuch, müzik kariyerlerindeki başarılarını ve yaşamlarını birleştirerek oluşturdukları piyano ikilisi Piyano Duo EnsariSchuch ile, 12 Şubat Çarşamba akşamı baroktan modernizme programla müzikseverlerle buluşacak.