Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR'da Kurban Bayramı yoğunluğunu fırsat bilerek çarşı ve pazarlarda yankesicilik, hırsızlık yapan şüphelileri, seyyar satıcı gibi davranarak belirleyen polisin gerçekleştirdiği 'Kanca' operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, hırsızlık ve polisin şüphelileri takip ettiği anlar kameraya yansıdı.

        Diyarbakır'da bayram alışverişi nedeniyle yoğunluk oluşan çarşı ve pazarlarda kalabalıktan faydalanarak hırsızlık ve yankesicilik yapmak isteyenlere yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Polis, seyyar satıcı gibi davranarak, özellikle halkın yoğun olduğu Sur ve Bağlar ilçelerinde önlem aldı. Ayrıca bayram boyunca da ses yayın aracıyla uyarılarda bulundu. Takipte hırsızlık ve yankesicilik yaptığı belirlenen 9 şüpheli, düzenlenen 'Kanca' operasyonuyla gözaltına alındı. Hırsızlık ve polisin simitçi gibi davranıp takip ettiği anlar kameraya yansırken, çalınan çanta, cüzdan ve telefonlar sahiplerine iade edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3'ü adli kontrolle serbest bırakıldı. Çalışmanın İl Emniyet Müdürlüğü'nün 'Suçla Sinerjik Mücadele' projesi kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler