Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa 35 Kennedy ile aynı uçakta | Dış Haberler

        HABERTÜRK GAZETE / Daphne BARAK

        Habertürk’ten Daphne Barak, efsanevi ABD Başkanı John F. Kennedy’nin 35 akrabasıyla İrlanda’ya gitti. İrlanda, Kennedy’nin bu ülkeye gidişinin 50. yılı için özel bir etkinlik düzenledi. Kennedy’ler büyük bir sevgi seliyle karşılandı.

        İrlanda, eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin ülkeye gelişinin 50. yılını kutluyor.

        Bu organizasyon ise “Coming Home” (Eve Geliş) olarak adlandırılıyor. İşte bu nedenle Türk asistanım Erbil Günaştı ve Kennedy Ailesi’nin 35 üyesiyle birlikte İrlanda’ya gittik.

        Hükümetin düzenlediği organizasyonda VIP resepsiyonlarda karşılandık, özel jetlerle yolculuk yaptık, güvenlik görevlileri bize otobüslerle eşlik etti. 50 yıl sonra Kennedy’nin kızı Caroline, kocası Ed Schlosberg, çocukları Jack, Tatiana ve Rose JFK’nin tek yaşayan kardeşiyle birlikte (İrlanda’nın eski ABD Elçisi Jean Kennedy Smith), Kathleen Kennedy-Townsend (Robert F. Kennedy’nin büyük kızı), eski kongre üyesi Patrick Kennedy (Senatör Ted Kennedy’nin oğlu) ve diğer 4 kuzen yeniden bir arada. Caroline bunu gülerek şöyle ifade ediyor: “Hepimiz buradayız... Shrivers’ler (Eunice ve Arnold Schwarzenegger’in eski karısı Maria Shriver) dışında...

        AİLENİN 2 PRENSESİ VAR

        Bu arada bu ailede 2 prensesin olduğundan hemfikiriz: Caroline ve Kathleen. Organizasyondaki tüm konuşmalar ikisi arasında dikkatlice paylaşılmıştı. Kathleen, ABD Büyükelçisi’yle öğle yemeğinde konuşurken, Caroline de daha sonra hükümetin organize ettiği akşam yemeğinde konuştu. Ve sonra Kathleen cuma günü galada düzenlenen etkinliğin konuşmacısı oldu. Cumartesi ise Kennedy Ailesi adına konuşan Caroline’di.

        50 YIL ÖNCEKİ MÖNÜYÜ YEDİK

        Patrick Kennedy, uyku haplarıyla otomobil kullanırken yakalandığına ilişkin yaşadığı skandalın ardından politikayı bırakmıştı. Ve bugün psikolojik sorunları olanların işlediği suçlarla ilgili avukatlık yapıyor: “Bakın görüyorsunuz... Ne kadar mutluyum... Kim politikada olmak ister ki?”

        Gerçekten de mutlu ve âşık görünüyor. Bebeğini kucağına alarak karısı Amy’ye hayran hayran bakıyor. Ancak Kennedy ailesinden birinin “Kim politikada olmak ister ki?” demesi bana biraz saçma geliyor. Patrick’in halası Jean bana şöyle demişti: “Kardeşimin (JFK) 4 gün boyunca İrlanda’da kalması bu ülkeyi değiştirdi. Ben 50 yıl önce onunla buradaydım. Aynı odada, aynı masadaydık, aynı mönüyü yedik.”

        JFK’nın kızı ve Japonya’nın ABD Büyükelçisi olarak göreve başlayacak olan Caroline Kennedy-Schlosberg, yemekte 50 yıl önce bu ülkede ikon haline gelen babasının oturduğu sandalyede oturuyordu.

        BÜYÜK BİR SEVGİ SELİYLE KARŞILANDILAR

        Kennedy Ailesi’nin üyeleri Dublin’de o kadar büyük bir sevgi seliyle karşılanıyor ki, bu sevginin her zerresini geri vermek için çaba gösteriyorlar. Özel bir jete binmek için havaalanı pistinde yürürken ya da İrlanda hükümeti delegasyonuyla otobüsteyken Kennedy Ailesi’nin üyeleri birbirleriyle şakalaşıyor, aile içi dedikoduları paylaşıyor ve sürekli şarkı söylüyor...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ