Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE'de TOKİ konutlarının bulunduğu yerleşim yerine yakın alanda anız yangını çıktı. Yaklaşık 90 dönümlük tarım arazisiyle çok sayıda ağacın zarar gördüğü yangın, yerleşim yerine sıçramadan kontrol altına alındı.

        Akşam saatlerinde Barutluk Mahallesi'ne bağlı Fırınlar Sırtı mevkisinde, TOKİ konutlarının hemen yanında bulunan biçili tarlada, anız yangını çıktı. Alevleri gören vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi yönlendirildi. Alevlerin, yerleşim yerini de tehdit ettiği yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı yangın müdahale araçları da destek verdi. TOKİ sakinleri de taşıdıkları su dolu bidonlarla yangına müdahale ederek ekiplere destek oldu.

        TOMA DA SÖNDÜRME ÇALIŞMASINA KATILDI

        Yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da bölgeye yönlendirildi. Yangın sahasına gelen TOMA, çeşitli noktalarda su desteği vererek, söndürme çalışmalarına katıldı. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yangın, yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında 90 dönümlük alan zarar gördü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler