Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Galatasaray'da değişim başlıyor! - Futbol Haberleri
        1

        Bu sezon şampiyonluktan uzak kalan son iki yılın şampiyonu Galatasaray, gelecek sezon yenilenmeyi planlıyor. Son iki sezonda şampiyonluğa ulaştıktan sonra bu sezon başarıya ulaşamayan kadronun motivasyonunu kaybettiğini düşünen Terim, yeni Galatasaray için gece gündüz çalışıyor.

        2

        Yabancı kuralının değişmesinin ve yabancı sınırının gelmesine kesin gözüyle bakılırken transferde yerli isimlere yönelen Galatasaray aynı zamanda gençleşmeyi de planlıyor.

        3

        Uzun yıllardır kadroda bulunan futbolcuların kupaya doyduğunu düşünen İmparator, takımda taşları hem yerinden oynatarak kulübü yeniden diriltmeyi hem de maliyeti düşürmeyi planlıyor.

        4

        Kiralık olan Onyekuru, Lemina ve Seri'nin bonservislerinin alınması bu mali şartlarda zor görünürken Mariano, Babel, Mariano, Maicon'la yolların ayrılması bekleniyor.

        5

        Sözleşmesinde son sezona girilen Younes Belhanda'nın dışında Sofiane Feghouli'yi de uygun bir bonservis bedeliyle elden çıkarmaya sıcak bakan sarı-kırmızılılar, sezon sonu için birçok transferde imza aşamasına gelmiş durumda.

        6

        YERLİLER İMZAYA HAZIR!

        Kadrosundaki yerli oyuncu sayısını artırarak hem takımda kaybolduğunu düşündüğü ruhu diriltmek hem de söz konusu yabancı kuralının değişmesi durumunda zora düşmek istemeyen sarı-kırmızılılar, birçok yerli oyuncunun transferinde imza aşamasına geldi.

        7

        Mert Hakan Yandaş'ı Fenerbahçe'ye kaptıran Galatasaray, Emre Kılınç'ta aynı problemi yaşamak istemiyor. Yıldız futbolcuyla prensip anlaşmasına varan sarı-kırmızılılar, sezonun bitmesi ve transferi resmiyete kavuşturmak için gün sayıyor.

        8

        Çaykur Rizspor'dan Oğulcan Çağlayan'la da prensipte el sıkışan sarı-kırmızılılar, bu transferde acele etmiyor. Sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak kontratı 1 yıl uzatılan Oğulcan, mukavelesini fesheden ve TFF'ye başvururken için beklemeye geçen Galatasaray, herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmamak için beklemeye geçti.

        9

        Bu sezon Anagold 24 Erzincanspor'la gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılı kulüple anlaşırken İstanbul'a geldi. 17 gol 12 asistlik form grafiğiyle Üç Büyükleri peşine takan 21 yaşındaki futbolcunun transferinin, dönemin resmen başlamasının ardından açıklanması bekleniyor.

        10

        EVLATLAR HABER BEKLİYOR

        Galatasaray altyapısından yetişen Arda Turan ve Semih Kaya da Galatasaray'a dönmek için gün sayıyor. Barcelona ile olan sözleşmesi sona eren Arda ve 15 Temmuz'da Sparta Prag'la olan mukavelesi bitecek olan Semih Kaya'nın önceliği sarı-kırmızılı kulüp.

        11

        Devre arasında transferi problem olan Arda Turan'ın Galatasaray'a dönmek için boş mukaveleye imza atmaya hazır olduğu öğrenilirken bu transferdeki engel, yönetimin tecrübeli futbolcuya karşı duruşu.

        12

        Tecrübeli teknik direktörle yönetim arasında Arda konusundaki fikir ayrılığı sona ermesi durumunda Arda, yuvasına geri dönecek.

        13

        Galatasaray'dan bonservis bedeli kazandırarak ayrılan ve geçen sezon devre arasında sarı-kırmızılılara kiralanarak dönen Semih Kaya da cüzi bir miktar karşılığında yuvasına dönmeye sıcak bakıyor. Tecrübeli savunmacı, Fatih Terim'den gelecek telefonu bekliyor.

        14

        HASAN ALİ, CANER VE GIULIANO ÖNERİLDİ

        Kulüpleriyle sözleşmeleri sona erecek olan Hasan Ali Kaldırım ve Caner Erkin, menajerleri tarafından Galatasaray'a önerilirken sarı-kırmızılı idareciler, Fatih Terim'den bu isimler için herhangi bir olumlu geri dönüş almadı. Bu transferler şimdilik mümkün görünmezken Hasan Ali Kaldırım'ın Başakşehir'le anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi.

        15

        Fenerbahçe'den Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olan ancak kulübüyle ipleri koparan ve ayrılmak için FIFA'ya başvuran Giuliano da, menajeri tarafından sarı-kırmızılılara önerildi. Galatasaray'ın Brezilyalı yıldız için de şimdilik herhangi bir girişimde bulunmayacağı belirtildi.

        16

        ALTYAPI HAZIR KITA!

        Galatasaray'ın yıllardır beklenen 2000 jenerasyonunun dışında altyapıdan birçok isim de Terim'in gelecek sezon planları arasına girmeyi hedefliyor.

        17

        Bulduğu forma şansını iyi değerlendirerek Bundesliga'nın yolunu tutan Ozan Kabak'ın ardından Emin Bayram da Başakşehir maçında tecrübeli çalıştırıcıdan tam not aldı. Henüz 17 yaşına yeni giren genç savunmacı, Terim tarafından sık kullanılacak.

        18

        Hem Galatasaray hem de alt yaş milli takım kategorilerinde birlikte oynayan 2000 jenerasyonunndan bazı isimler de Terim tarafından sezon öncesi kampına dahil edilecek. Yunus Akgün ve Atalay Babacan gibi önemli potansiyeller, ışık göstermeleri durumunda yeni sezonda A Takım formasını terletmeye başlayacak.

        19

        Yunus ve Atalay'dan yaşça daha küçük olan Süleyman Luş, Ali Yavuz Kol, Işık Kaan Arslan, Erencan Yardımcı ve Bartuğ Elmaz da kampta Terim'in gözüne girmeleri durumunda yeni sezonda A Takıma yavaş yavaş ısındırılacak.

        20

        Gökay, Celil, Emirhan ve sakatlıklar nedeniyle gelişimini sürdüremeyen Abdussamed'le ise yolların ayrılması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ