Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da gözler yabancı oyuncuların ayrılığında - Galatasaray Haberleri

        Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Galatasaray'da ayrılık rüzgarları esiyor. Teknik Direktör Okan Buruk, yabancı kuralında oynatabilecek oyuncu 12'ye düşecek olması nedeniyle yabancı futbolcuların performansını yakından takip ediyor. Hazırlık kampında son şanslarını değerlendiren futbolcuların, antrenman ve hazırlık maçlarındaki performansları belirleyici olacak.

        Özellikle Mathias Ross, Leo Dubois, Sergio Oliveira, Tete ve Yusuf Demir gibi isimler mercek altında. Bu oyuncuların geleceği, kamp dönemindeki performanslarına bağlı olarak şekillenecek ve yolların ayrılması kararı alınabilir.

        DUBOIS DÜZENLİ OYNAMAK İSTİYOR

        Hem sağ bek hem de sol bekte görev yapabilmesi nedeniyle yeni sezon kadro planlamasında düşünülen Leo Dubois'nın durumu bu kampta belirlenecek. Düzenli oynayabileceği bir kulüpte önemli bir rolde görev yapmayı isteyen Fransız futbolcu, Başakşehir'e transfer olmaya sıcak bakıyor.

        REKLAM

        Sağ bek için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da Derrick Köhn'le Bundesliga'dan gelen ilgi de Dubois'nın geleceğini şekillendirebilir.

        MATHIASS ROSS KİRALANABİLİR

        Geçen sezonu kiralık geçiren Mathias Ross'un gelecek sezon Galatasaray'da kalması ise çok düşük ihtimal.

        Geçen sezonki savunma hattını korumayı planlayan sarı-kırmızılılar, burada dördüncü stoper olarak ise Metehan Baltacı'yı kullanmayı düşünüyor.

        Sarı-kırmızılılara 1 milyon 750 bin Euro'luk bonservis bedeliyle transfer olan Ross'un kiralanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

        OILIVEIRA'DA ÇIKAR YOL ARANIYOR

        Yeni sezonda kadroda düşünülmeyen oyunculardan olan Sergio Oliveira ile sözleşme fesih konusunda görüşmeler devam ediyor.

        Okan Buruk'la geçen sezon problem yaşayan ve performans olarak ilk sezonunun çok gerisinde kalan Portekizli yıldız ise sarı-kırmızılıların taleplerine olumsuz yanıt veriyor.

        İki yıllık daha kontratı bulunan ve Galatasaray'dan ayrılmaya sıcak bakmayan Oliveira'yı kampa götüren Okan Buruk, oyuncunun son durumuna burada bakacak. Galatasaraylı idareciler bir yandan da Oliveira ile uzlaşma yolu arıyor.

        TETE'NİN MAAŞI, TRANSFERİNİ ZORA SOKUYOR

        Galatasaray'da geleceği belirsiz olan diğer isim ise Tete. Büyük beklentilerle kadroya katılan Brezilyalı futbolcu geçen sezon ilk 11'e yerleşemedi. Brezilya'dan talipleri bulunan Tete'nin transferindeki engel ise 2 milyon 800 bin Euro'luk maaşı.

        Özellikle Athletico Paranaense, Brezilyalı yıldız ile ciddi şekilde ilgilenirken oyuncu temsilcisine bu yıllık ücreti karşılayamayacaklarını iletti. Avrupa'da kalmak isteyen Tete ise Brezilya'ya dönmesi durumunda maaşında indirime gitmeye yanaşmıyor.

        Tete'nin Avusturya'da göstereceği performans, Galatasaray'daki geleceğini şekillendirecek. Okan Buruk'un raporu doğrultusunda yönetim de Tete ve temsilcisi ile bir araya gelerek kararını bildirecek.

        YUSUF DEMİR İÇİN SON ŞANS

        Galatasaray'a 6 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle transfer olan Yusuf Demir ise Avusturya'da son şansını kullanacak. Geçen sezon kiralandığı Basel'de varlık gösteremeyen genç futbolcu, LASK Linz maçında aldığı süreyi iyi değerlendirdi.

        Avusturya Milli Takımı'nda oynaması nedeniyle yabancı statüsünde sayılan Yusuf Demir'in göstereceği performans geleceğini de şekillendirecek. Genç futbolcu burada kendisini kanıtlaması halinde 12. futbolcu olarak kadroda tutulabilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ