Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Genco Erkal'a veda - Magazin haberleri
        1
        2

        Uzun süredir kan kanseriyle mücadele eden Genco Erkal, çarşamaba günü 86 yaşında hayata veda etti. 

        3

        Habertürk'ten Onur Aydın'ın haberine göre; Usta sanatçı için Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda veda töreni düzenlendi.

        7

        Sanat ve siyaset dünyasından birçok ismin katıldığı törenin başlangıcında, iki gün önce vefat eden Erkal'ın şiirlerinin yanı sıra Ercan ve Gökhan Çağıran, piyanist Fazıl Say ve Serenad Bağcan, Tülay Günal, Yiğit Özatalay ve Deniz Güngören bir dinleti sundu. Dinletide Nazım Hikmet'in "Memleketim" şiiri ve ardından "İnsan insan" isimli beste seslendirildi.

        8

        "SANAT DÜNYASININ KOCA ÇINARIYDI"

        Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erkal'ın sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileyerek; "İyi ki bu ülkeden, bu şehirden, bu dünyadan Genco Erkal geçti. İyi ki onunla aynı dönemde yaşadık ve onun oyunlarını izledik. Güçlü sesini duyduk. Söylediklerini dinleme şansı yakaladık ve hissettik. O sanat dünyasının koca çınarıydı." ifadelerini kullandı.

        İmamoğlu, Erkal'ı Gülhane Parkı'nda bir ceviz ağacına benzeterek; "Ceviz ağacı verimliydi. Müthiş tutkusuyla hep üretti. Hep var oldu, en güzel en çetin cevizler onun dallarında yetişti. En sıcak günlerde onun gölgesinde ruhumuz dinlendi. Müthiş mücadele insanıydı. Sahneye taşıdığı her eserde görüşünü, duruşunu, tavrını net bir şekilde ortaya koydu." diye konuştu.

        Erkal'ın aynı zamanda toplumun sorunlarını dile getiren iyi bir anlatıcı olduğuna işaret ederek, "Genco Erkal, oyunlarıyla, söylemleriyle her zaman barışın ve halkın yanında olan, aynı zamanda en güçlü tonda 'savaşa hayır' diyen bir kahramandı." değerlendirmesini yaptı.

        9

        "BEN ONDAN ÇOK ŞEY ÖGRENDİM"

        Törende Fazıl Say, usta sanatçıyı, "Ben ondan çok şey öğrendim. Disiplini, çalışkanlığı, ideolojisinden hiçbir şekilde vazgeçmemeyi, hepimize çok şey vermiştir" dedi.

        10

        Programda, Tiyatro eleştirmeni ve yazar Prof. Dr. Dikmen Gürün, yönetmen Özcan Arca ve avukat Turgut Kazan da konuşma yaptı.

        Törene katılanlar arasında ayrıca Haldun Dormen, Şevket Çoruh, Emre Kınay, Bedri Baykam, Altan Öymen ve eski Başbakan Yardımcılarından Hikmet Çetin yer aldı.

        11

        Altan Öymen
        Hikmet Çetin
        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

        12

        Bennu Yıldırımlar