Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Green Card başvuruları başlıyor! 2023 ABD Green Card başvurusu yaparken bu adımlara dikkat edin | Dış Haberler
        1

        ABD'de çalışmak isteyen birçok insanın beklediği açıklama geçtiğimiz günlerde yapıldı. 2023 ylında yapılacak olan yeni Green Card başvuruları 4 Ekim tarihinde başlaycak. Ancak başvuru sırasında yapılan birçok hata geçersiz kılınmasına neden olabiliyor.

        2

        GREEN CARD BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

        Green Card başvurularında dikkat edilmesi gereken ilk noktalardan birisi dolandırıcı hesaplardan üzerinden işlem yapmamak. Başvurular yalnızca https://dvprogram.state.gov/ adresi üzerinden yapılıyor. Süreç içerisinde adaylar formu ingilizce olarak doldurmalı ve eksik veya hata yapmamalı.

        3

        GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        Bu sene 4 Ekim tarihi itibariyle başvuruları başlayacak olan Green Card için herhangi bir resmi başvuru şartı açıklaması gelmedi. Geçen seneki Green Card başvuru şartları ise şöyle;

        - Amerika, Green Card başvurusunda bulunan kişilerin lise veya dengi bir okuldan mezun durumda olması gerekir.

        - ABD Green Card başvurusunda bulunan kişiler aynı zamanda son 5 yıl içerisinde uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olmalıdır.

        - Green Card başvurusuna katılmak isteyenler belirtilen tarihler arasında kura çekimine katılmalıdır.

        - ABD Green Card başvurusunda bulanacak kişiler yalnızca 1 kez başvuru yapma hakkına sahiptir. Aynı kişi adına birden fazla başvuru yapılması durumunda kişinin tüm başvuruları geçersiz sayılır.

        4

        - Amerika Green Card başvurusu yapılırken kişiye ait bilgiler, vatandaşı olunan ülkeye ilişkin bilgiler ve varsa eş ve çocuklara dair bilgiler ibraz edilmelidir.

        - 18 yaşından küçük kişiler ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir.

        - Başvuru sonrasında verilen numara mutlaka saklanmalıdır.

        - İstenilen fotoğraf ölçüleri birebir uymalıdır.

        5

        GREEN CARD BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE SONA ERİYOR?

        Green Card başvuruları 4 Ekim Çarşamba günü Türkiye saati ile 19:00'da başlayacak. 7 Kasım Salı günü Türkiye saati ile 19:00'da sona erecek. Green Card başvurularında artık pasaport şartı aranmıyor. Başvurmak isteyen adaylar pasaportlarını yenilemeden kura çekimine katılabilir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ