Mardin'de 4 dilde hoşgeldin
Cumhurbaşkanı Gül, Mardin'de, şehre asılan Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice afişlerle karşılandı
Serkan AKKOÇ-Ahmet YUKUŞ-Muzaffer DURU / AHT
Eşi Hayrünnisa Gül ile Mardin'e gelen Abdullah Gül, çeşitli ziyaret ve açılışlar için geldiği Mardin'de, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun kente astırdığı Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice "Sayın Cumhurbaşkanım Mardin'e Hoşgeldiniz" afişleriyle karşılandı.
Gül ve eşi Mardin Valiliği'nin restore edilen tarihi binası önünde resmi törenle karşılandı. Bu arada bir vatandaş Gül'ü selamlamak isterken Cumhurbaşkanlığı korumaları müdahale etti. Israrı sayesinde Gül'e ulaşan vatandaş sıkı sıkıya Cumhurbaşkanı'na sarıldı.
Burada kendisini bekleyen vatandaşlara ve öğrencileri selamlayan Gül, daha sonra Valiliğin terasında kısa bir selamlama konuşması yaptı. Mardin'e ilk kez Cumhurbaşkanı olarak geldiğini belirten Gül, "İnşallah bu öğrenciler büyüyecek, güzel tahsil yapacaklar, anne ve babalarıyla hep beraber onlarla gurur duyacağız. Bu öğrenciler bizim gururumuz ve umudumuz" dedi.
Gül, daha sonra Valilik makamında Valilik Şeref defterini imzaladı. Gül'ün ziyareti nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Minarelere ve binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi.