Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul bayrak provokasyonu - Polis, Türk bayrağını indirmeye çalışan şahsı vurdu
        1

        İstanbul Gaziosmanpaşa'da özel bir hastanenin önündeki Türk bayrağını indirdikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki iki bayrağı da indirmek isteyen 28 yaşındaki A. U., polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

        2

        Hastanede tedavi altına alınan U.'un yaşadığı Muş'tan İstanbul'a 15 gün önce geldiği ve sabıka kaydı olmadığı bildirildi.

        3

        İLK OLARAK ÖZEL HASTANENİN BAYRAĞINI İNDİRDİ

        28 yaşındaki A. U. dün saat 12.00 sıralarında ilk olarak İstanbul Caddesi üzerindeki Küçükköy Özel Asya Hastanesi'ne gelip, burada asılı olan Türk bayrağını indirdi.

        4

        ELİNDE BIÇAKLA GÖNDERE TIRMANIRKEN VURULDU

        Ardından da hastaneye 50 metre mesafedeki Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önüne geldi. Ucgun, burada iki göndere asılı bayrakları indirmek istedi. Bayraklardan ilkini beraberinde getirdiği bıçak ile ipini keserek indirdi.

        5

        İkinci bayrağı indirmek istediği sırada ise polis tarafından fark edildi. Kendisini engellemek isteyen polisleri elindeki bıçak ile tehdit eden ve terör örgütü lehine sloganlar atan U., direğe tırmanmaya çalıştı.

        6

        Bu sırada da bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. A. U. hemen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Ucgun'un ilk ifadesinde Muş'ta yaşadığını ve İstanbul'a 15 gün önce geldiğini söylediği öğrenildi.

        7

        A. U.'un sabıka kaydı olmadığı belirlendi. Olayın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve hastane önündeki bayraklar yenilendi.

        8

        KAYMAKAM: BAYRAĞA HASSASİYET GÖSTERİLMİŞTİR

        Gaziosmapaşa Kaymakam Vekili Ali Uslanmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Uslanmaz, daha sonra yaptığı açıklamada "Saat 12.00 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bulunan bir özel hastanenin bayrak direğinde bölücü sloganlar atan şahıs, Türk bayrağını indiriyor.

        9

        Daha sonra da İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geliyor. Sloganlara devam ediyor. Görevliler ikaz ediyorlar. Elindeki bıçakla bir bayrağı indiriyor ancak diğerine müdahale edince arkadaşlar güvenlik görevlileri etkisiz hale getiriyorlar. Şu anda hastanede" dedi.

        10

        Devletin ve milletin kırmızı çizgilerinin bulunduğuna dikkat çeken Uslanmaz, "Bayrağa hassasiyet gösterilmiştir. Hiçbir vatandaşımızın burnu kanamasın ama suç işleyenleri de mutlaka devlet gereğini yapacaktır" şeklinde konuştu.

        11

        "PERSONELİMİZİ KUTLUYORUM"

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da twitter hesabından "Mübarek günde hala provakasyon peşinde koşan ve şanlı bayrağımıza uzanan kirli eli şiddetle kınıyor, görevli personelimizi kutluyorum" mesajı paylaştı.

        12