Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hamileler Nane Limon İçebilir Mi ve Zararlı Mı, Faydalı Mı? Hamilelikte Nane Limon Nasıl ve Ne Kadar Tüketilir? | Sağlık Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bu yüzden özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak ve hızlı iyileşmek isteyenlerin tükettiği nane limonun hamilelik döneminde tüketilip tüketilemediği merak konusudur. Peki, hamileler nane limon içebilir mi, zararlı mı faydalı mı? hamilelikte nane limon nasıl tüketilir?

        Hamile olan kadınlar, bu süreç boyunca yedikleri ve içtiklerine dikkat eder. Özellikle hastalık ve enfeksiyon dönemlerinde bitki çaylarını tüketmeyi tercih ederler. Ancak bazı bitki çayları normal dönemlerde kişilerin sağlığı için faydalı olsa da hamilelik döneminde tam tersi olabilir.

        Hamilelik sürecinde içilip içilemediği merak edilen çaylardan biri de nane limon çayıdır. Kış aylarının vazgeçilmesi olan nane limon çayının hamilelik dönemindeki faydaları ve zararları hakkında merak edilen her şeyi sizler için yazımızda derledik.

        REKLAM

        Hamileler Nane Limon İçebilir Mi?

        Hamilelikte nane limon tüketimi merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaktadır. Hamilelik döneminde tüketilen bitki çaylarında dikkat edilen özellikler rahim kaslarının gevşemesine neden olmaması ve tansiyon düşürücü etkisinin bulunmamasıdır. Bu kapsamda bakıldığında nane limon çayının hamilelik üzerinde olumsuz sayılabilecek etkileri yoktur. Bu yüzden özellikle kış aylarında gribal hastalıklarından korunmak için anne adaylarının nane limon içmesi önerilir. Nane limon çayı aynı zamanda C vitamini açısından da zengin bir bitki çayıdır.

        Nane Limon Hamilelikte Mide Bulantısına İyi Gelir Mi?

        Hamilelik döneminde anne adaylarının en büyük sıkıntısı mide bulantısıdır. Özellikle sabah saatlerinde meydana gelen mide kusmaları günün kötü geçmesine yol açar. Bu yüzen nane limon çayının mide bulantısına iyi gelip gelmediği merak edilen konular arasında yer alır. Nane limon çayı içeriğindeki bileşenler ve hoş kokusu ile mide bulantılarına iyi gelir.

        REKLAM

        Hamilelikte Nane Limon Günde Kaç Bardak İçilir?

        Normal dönemlerde dahi bitki çayı tüketirken, miktarı ve içilme sıklığı sağlık için önemlidir. Bu durumda anne adayları bitki çayı tüketirken daha dikkatli olmalıdır. Hamilelik döneminde nane limonun faydasından çok zararını görmemek için anne adayların günde bir fincandan fazla tüketmemesi önerilir. Ancak tüketmeye başlamadan önce de doktora başvurulmalıdır.

        Hamilelikte Gribe İyi Gelen Şeyler

        Hamilelikte gribe iyi gelen şeyler arasında C vitamini ve antioksidan özelliği bulunan bitki çayları gelir. Bu yüzden nane limon çayı tüketimi gripten korunmak için hamilelere faydalıdır.

        Hamileyken Nane Limon Zararlı Mı?

        Hamileyken nane limon zararlı mı sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Hamile anne adaylarının bu süreçte tüketmesi önerilmeyen pek çok bitki çayı bulunur. Bunun nedeni bazı bitki çaylarının rahimdeki kasları gevşetmesidir. Özellikle hamileliğin ilk 3 aylık döneminde rahim kaslarının gevşemesi çocuğun rahimde tutunmasına engel olur ve bu da düşüğe yol açar. Bu yüzden bitki çayı tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Ancak nane limon çayı bunlardan biri değildir.

        Hamileyken Nane Limon Faydalı Mı?

        Nane ve limon hem doğal bir antioksidan hem de C vitamini deposudur. Bu iki bileşen de hamilelik döneminde hem annenin sağlığı hem de bebeğin sağlığı için önemlidir. Bu yüzden hamileyken nane limon tüketimi annenin ihtiyaç duyduğu C vitaminine doğal yoldan ulaşmasını sağlar. Aynı zamanda vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmasını gerçekleştirir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ