Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken G7 mevkidaşlarıyla görüştü: "İran 24 ila 48 saat içinde saldırabilir" | Dış Haberler

        7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmaları, İsrail'in Hamas lideri İsmail Haniye suikastı ve Hizbullah'ın üst düzey komutalarından Fuad Şükrü'yü öldürmesinin ardından gerilim arttı. İran ve Hizbullah'ın İsrail'e karşılık verecekleri yönündeki açıklamalarından sonra bölgede neler yaşanacağı merak ediliyor.

        Axios'un haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pazar günü G7 ülkelerindeki mevkidaşlarıyla temasa geçti ve İran'ın İsrail'e önümüzdeki 24 ila 48 saat içerisinde saldırılabileceğini söyledi.

        Görüşme hakkında bilgi sahibi 3 kaynağın Axios'a verdiği bilgiye göre, Blinken, G7 ülkelerindeki mevkidaşlarıyla temasa geçerek İran'ın İsrail'e önümüzdeki 24 ila 48 saat içerisinde saldırabileceğini bildirdi

        Blinken'a yakın kaynaklar, ABD'nin İran ve Hizbullah'ın misilleme yapacağına inandığını vurguladığını söyledi.

        G7 dışişleri bakanlarını İran, Hizbullah ve İsrail'e itidalli olmaları için diplomatik baskı kurmaya çağıran Blinken, bölgedeki ABD güçlerinin sayısındaki artışın savunma amaçlı olduğunu ifade etti.

        Görüşmeye katılan bir kaynak, Blinken'ın Gazze'deki esirler ve ateşkes anlaşması konusunda İsrail'le yapılan son görüşmeler hakkında bakanlara bilgi verirken "hayal kırıklığına uğramış gibi" göründüğünü belirtti.

        REKLAM

        Diğer yandan, ABD Başkanı Joe Biden da bu gece Ulusal Güvenlik Konseyi ekibiyle Beyaz Saray’da toplantı gerçekleştirecek. Biden'ın Beyaz Saray'daki toplantısında Orta Doğu'daki durum ele alınacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ