Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail'den Han Yunus'a kanlı saldırı: Onlarca Filistinli hayatını kaybetti | Dış Haberler

        İsrail ordusunun, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 90'a yükseldi.

        Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda yarısı kadın ve çocuk olmak üzere 90 kişinin öldüğü, 300 kişinin yaralandığı, yaralılar arasında durumu kritik olanların bulunduğu kaydedildi.

        Sağlık Bakanlığı daha önceki açıklamasında, söz konusu saldırıda 71 kişinin öldüğünü, 289 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

        Hamas'ın medya ofisinden yapılan açıklamada "İsrail işgal ordusu Han Yunus'ta yerinden edilenlerin çadır kamplarını bombalayarak büyük bir katliam gerçekleştirdi. İsrail'in iddiaları saçmalık. Korkunç katliamı meşrulaştırmayı amaçlıyor. Yaşananlar Amerika'nın desteği ve dünyanın sessizliği ile desteklenen soykırım savaşının vahim bir tırmanışıdır" ifadeleri kullanılmıştı.

        REKLAM

        İsrail ordusu haberi incelediğini söylerken, ordu radyosuna açıklama yapan 3 kaynak, "Bu saldırı çok kritikti. Ana hedef Hamas askeri kanadı lideri Muhammed Deif'ti" demişti. İsrail tarafı, Deif'in insani bölgede saklandığını öne sürmüştü.

        Hamas'tan yapılan açıklamada ise hayatını kaybedenlerin masum siviller olduğu belirtilirken, "Bu gerilimi ciddi olarak tırmandırdı. Bu saldırı, İsrail tarafının ateşkesle ilgilenmediğini ortaya koydu" denmişti.

        "KATLİAMI ÇARPITMAK İÇİN YALAN HABER YAYIYORLAR"

        Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, başarısızlığını, sivillere ve yerinden edilmişlere, özellikle de çocuk ve kadınlara karşı işlediği suçları örtbas etmek amacıyla savaşın başlangıcından bu yana defalarca çarpıtma politikası uyguladığına dikkat çekilerek, medya kuruluşlarına İsrail'in sivillere ve yerinden edilmişlere karşı işlediği vahşi suçları örtbas etmek için ürettiği "sahte anlatısına" itibar etmeme çağrısı yapıldı.

        İsrail’in medyayı yanlış bilgilendirme yöntemlerini kullanması, dikkatleri Filistin halkına karşı devam eden suçlarından başka yöne çekmek amacıyla sahte haberler, söylentiler ve yalanlar yaymasının kınandığı açıklamada, "İsrail ve ABD yönetiminin Gazze Şeridi’nde yürütülen bu korkunç soykırım savaşının ve katliamların sorumlusu olduğu" vurgulandı.

        Açıklamada, "Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası topluma, İsrail ve ABD’ye Filistin halkına karşı yürüttükleri bu soykırım savaşını durdurmaları için baskı yapma" çağrısında bulunuldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ