Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel İstanbul Adalar'da akülü araçlar toplatılıyor | Son dakika haberleri

        İstanbul Adalar'da faytonların kaldırılması sonrası akülü araç kullanımı yaygınlaştı.

        Hız sınırının aşılarak kazalara sebebiyet verilmesi ve araçların yayaların geçiş güzergahlarına park edilmesi gibi gerekçelerle UKOME, haziran ayında akülü araçların Adalar'dan kaldırılması yönünde karar aldı.

        Akülü araç sahiplerine araçlarını Ada'dan götürmeleri için verilen sürenin sona ermesiyle zabıta ekipleri harekete geçti.

        Akülü araçlar bugünden itibaren toplanmaya başlandı.

        REKLAM

        Adalar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 3 Haziran'da aldığı karar hatırlatılarak, "UKOME yönergesinin şartlarını taşımayan araçlar, Adalar Kaymakamlığı, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü ve Belediyemiz işbirliği ile toplanmaya başlandı." ifadelerine yer verildi.

        Toplanan tüm araçların anakaraya taşınarak yediemine teslim edileceği belirtilen açıklamada,

        "Kendi isteğiyle araçlarını Adalar ilçe sınırları dışına çıkartmak isteyen vatandaşlarımız Belediyemize başvuruda bulunabilirler. Başvuru yapan vatandaşlarımızın araçları, Adalar Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak anakaraya taşınacaktır. Yönerge kapsamındaki araçlar ile ilgili taleplerin değerlendirilmesi için Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilirsiniz." denildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ