Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel İstanbul'da yaşandı! Kokudan yola çıkarak silah kaçakçılarını yakaladılar - Güncel haberler | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele polisine bir ihbar yapıldı. İhbarda fazla detay yer almıyordu, sadece etrafa yayılan farklı bir kokudan bahsediliyordu.

        Bir apartmandan gelen koku polisleri harekete geçirdi. Silah Mühimmat ve Tehlikeli Madde Kaçakçılığı Büro amirliğine bağlı uzman polisler, etrafa yayılan yağ kokusunun silah temizliğinde ve muhafazasında kullanılan özel bir yağ olduğundan şüphelendi.

        KAPILARI TEK TEK KONTROL ETTİLER

        İhbara konu adrese giden ekipler 15 dairenin bulunduğu binada kapı önlerini tek tek kontrol etti. Yağ kokusunun yoğunlaştığı daireye operasyon düzenlendi.

        REKLAM

        Yakalanmamak için depo gibi kullanılan apartman dairesi eşya yerine koli doluydu. Kolileri açan polis ekipleri 10 adet 9 mm çapında silah, 65 adet birleştirilmeye hazır sürgü takımı ve gövdesi ve bu silahlara ait 100 adet şarjör ele geçirdi.

        Piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira olan silahlara el konuldu. Operasyon sonrası 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü tutuklanırken 1’i adli kontrolle serbest kaldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ