Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İsteseniz de giremezsiniz... Dünyanın en gizemli köşeleri: İnsanlara kapalı 10 yasak bölge!
        1

        Tarih boyunca insanlık, ulaşılması zor ve gizemli yerlere karşı hep merak duymuştur. Ancak bazı bölgeler var ki, bu merak duygusunu tetiklemesine rağmen girişlerine kesinlikle izin verilmiyor. Sizin için dünyanın en gizemli ve yasaklı 10 noktasını bir araya getirdik! İşte detaylar!

        2

        1. KUBBET-ÜS SAHRA, KUDÜS

        Dünyanın en kutsal yerlerinden biri olarak kabul edilen Tapınak Tepesi hem Yahudiler hem de Müslümanlar için kutsaldır, ancak daha da kutsal olan altın tepeli Kubbet-üs Sahra Müslüman olmayanlara açık değildir.

        3

        2. POVEGLİA, İTALYA

        Venedik ve Lido arasında yer alan bu küçük ada bir zamanlar oldukça kalabalıktı. Ancak 14. yüzyılda Hıyarcıklı Veba kurbanları için bir karantina kolonisi haline geldi ve 19. yüzyılda bir akıl hastanesi olarak kullanıldı. Bugün, terk edilmiş bir yerdir ve insanların adaya ayak basması yasaklanmıştır.

        4

        3. 51. BÖLGE, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

        Nevada Çölü'ndeki gizli bir askeri üs on yıllardır gizli tutuluyor ve bu da onu komplo teorisyenleri için bir hazine haline getiriyor. Üs arazisi mayınlar ve diğer savunmalarla korunuyor.

        5

        4. YILAN ADASI, BREZİLYA

        Brezilya'nın Sao Paulo kentinin yaklaşık 150 kilometre açığında Yılan Adası olarak bilinen Ilha da Queimada Granda yer almaktadır. Zehirleri kelimenin tam anlamıyla eti parçalayan altın mızrak başlı engereklerle doludur.

        6

        5. KUZEY SENTİNEL ADASI, HİNDİSTAN

        Andamanlar'da küçük bir ada olan Sentinel Adaları'nın yerlileri 60.000 yılı aşkın bir süredir kendi içlerine kapanmış ve yabancılarla iletişim kurmayı reddetmişlerdir.

        Sentinelese, antropologların ve turistlerin girmesini engelleyen Hindistan hükümeti tarafından korunuyor. Sentinelese'ler ayrıca adaya girmeye çalışan herkese ok atarak kendilerini savunuyor.

        7

        6. LASCAUX MAĞARALARI, FRANSA

        Yaşları 20.000'in üzerinde olduğu söylenen bir dizi çarpıcı Paleolitik resme ev sahipliği yapmaktadır. Geyik, sığır, bizon, kedi ve boğaların canlı tasvirleri duvarları kaplamaktadır.

        Ne yazık ki mağaralar, zararlı mantar ve siyah küf barındırdıkları için 1960'lardan bu yana ziyarete kapalı.

        8

        7. VATİKAN GİZLİ ARŞİVLERİ, VATİKAN ŞEHRİ

        Vatikan'ın mahzenlerinde bulunan arşivler uzun zamandır bir gizem kaynağı olmuştur. Sadece birkaç yüksek nitelikli akademisyenin sıkı gözetim altında içeri girmesine izin verilmiştir.

        9

        8. SVALBARD KÜRESEL TOHUM KASASI, NORVEÇ

        Kuzey Kutbu yakınlarındaki Svalbard Takımadaları'nda bir dağın derinliklerinde geniş bir yeraltı tohum bankası gizlidir. Büyük bir bölgesel ya da küresel kriz durumunda ihtiyaç duyulabilecek bitki tohumu örneklerini barındırmakta ve gelişmiş güvenlik sistemleriyle korunmaktadır. Erişim sadece bir avuç çalışanla sınırlıdır.

        10

        9. İLK QİN İMPARATORU'NUN MOZOLESİ, ÇİN

        Xian Eyaleti'nde bulunan Qin Shi Huang'ın mezarı hala sıkı bir şekilde mühürlüdür. Mezarı koruyan binlerce eşsiz pişmiş toprak savaşçı görülebilirken, mezarın kendisini işgalcilerden korumak için bubi tuzağı olduğu söylenmektedir.

        11

        10. İNGİLTERE MERKEZ BANKASI MAHZENLERİ, BİRLEŞİK KRALLIK

        Dünyadaki altının neredeyse beşte birini, 5.000 tondan fazlasını barındırdığı tahmin edilen kasalara, tıpkı Amerikan Fort Knox'u gibi, yalnızca en yüksek yetkiye sahip olanların girmesine izin veriliyor.

        Kaynak: Travel Earth

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ