Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - "İzmir'in İpek Böcekleri" projesi kapsamında kentte ipek böceği üretimi yapan 34 üreticiye makine, alet ve ekipman dağıtıldı.

        Tarım ve Orman Bakanlığı Kanatlı ve Arıcılık Dairesi Başkanı İslam Köse, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen törende, Türkiye'nin çeşitli noktalarında ipek böceği üreticileriyle bir araya geldiklerini, bu üretimi artırmak için çalıştıklarını anlattı.

        İpek böceği üretiminin son yıllarda arttığını belirten Köse, "İpek böcekçiliğinin üretimini artırdıktan sonra ürünü işleme konusunda da çalışmalarımız var. Üretimi artırıp katma değerli ürünler elde edersek asıl amacımıza ulamış olacağız." dedi.

        İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen de ipek böcekçiliğinin İzmir'deki geçmişinin 1300'lü yıllara kadar uzandığını kaydederek, 2020 yılında 13 kadın üreticiyle başlattıkları projenin büyüdüğünü anlattı.

        Üretimin Kiraz, Ödemiş, Beydağ'ın ardından Seferihisar ve Bergama'ya da taşındığını ifade eden Özen, "İlimizde 34 üreticimizle ipek böceğini hayal edemediğimiz noktaya getirdik. Türkiye ortalaması üzerinde bir verim elde ettik. Bu, projenin karşılığını görmek ve üreticilerimizin gayretinin karşılığını alması noktasında çok güzel. Bu ekipmanlar üreticilerimize çok destek olacak. Bu ekipmanlarla adeta her üreticimize bir üretim alanı oluşturuyoruz. Gelecekte bir dokuma merkezi de gerçekleştirmek istiyoruz. diye konuştu.

        Kozabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık'ın da katıldığı törende üretici Gülşah Özçelik, uzun yıllardır annesiyle ipek böcekçiliği yaptığını belirterek, destekler için teşekkür etti.

        Törende üreticilere kurutma selesi, şarjlı el testeresi, ısıtıcı, budama makası ve termometre verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler