Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Valisi Süleyman Elban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarına Türk bayrağı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterlerinin asılacağını belirterek, İzmirlilerden de ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donatmalarını istedi.

        Elban, yaptığı yazılı açıklamada İzmir Valiliği'nin Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanan İzmirliler için geniş kapsamlı ve zengin içerikli bir kutlama programı hazırladığını belirtti.

        Bayramı gururla, coşkuyla ve sevinçle kutlama çağrısında bulunan Elban, Cumhuriyet'in kurulmasında büyük emekleri ve katkısı olan kentte, İzmirlilere yakışan bir Cumhuriyet Bayramı geçireceklerini ifade etti.

        Elban, şunları kaydetti:

        "Bayram dolayısıyla bizler kamu kurum ve kuruluşlarında Türk bayrağımızın ve Atatürk posterlerinin asılmasını sağlayacağız. Hemşehrilerimizden de aynı şekilde evlerini ve iş yerlerini şanlı bayrağımızla donatmalarını istiyorum. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, kuvvet komutanlıklarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yaşlılarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, öğrencilerimiz, sporcularımız, 7'den 70'e tüm halkımızla omuz omuza vererek 29 Ekim'i coşkuyla ve hep birlikte doya doya yaşayacağız. Hava Kuvvetlerimizin gözbebeği Türk Yıldızları da 17.30'dan itibaren İzmir semalarından bizleri selamlayacak. 19.45'te valiliğimiz önünde buluştuğumuz hemşehrilerimizle birlikte Cumhuriyet Meydanı'na doğru fener alayı gerçekleştireceğiz."

        Elban, Cumhuriyet Meydanı'nda 20.30'da havai fişek gösterisi olacağını, saat 21.00'de Gündoğdu Meydanı'nda Murat Boz'un konser vereceğini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler