Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Kahramanmaraş'taki orman yangınının nedeni belli oldu | Son dakika haberleri
        1

        Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Suçatı Mahallesi Fırnız Mesire Alanı'nda önceki gün çıkan orman yangını, 18 saatte kontrol altına alındı.

        2

        Yangında ilk belirlemelere göre 80 hektarlık alan zarar gördü. Alevlere müdahale sırasında bir personel de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

        3

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı yangına ilişkin soruşturma başlattı.

        4

        İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde, yangına sebep olduğu değerlendirilen 20 yaşındaki M.S. gözaltına alındı.

        5

        Adliyeye sevk edilen zanlı, cumhuriyet savcılığındaki sorgusu sonrası çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        6

        "ŞAKA AMAÇLI TORPİL PATLATTIK"

        Zanlının ifadesinde, orman yangınını kasten çıkarmadığını iddia ederek, "Arkadaşlarıma şaka yapmak amaçlı torpil patlattık. Olaydan dolayı üzgünüm." dediği öğrenildi.

        7

        NE OLMUŞTU?

        Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 28 Temmuz Pazar günü Suçatı Mahallesi Fırnız Mesire Alanı yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıkmıştı.

        8

        İhbarla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından çok sayıda ekip sevk edilmişti.

        9

        200 personel, 60 araçla yangını söndürmek için başlatılan çalışmalara, 6 helikopter ile 2 uçak da havadan destek vermişti.