Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Kardelen isminin anlamı nedir? Kardelen ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Kardelen isminin analizi
        1

        Kardelen ismi, en güzel kız isimleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan Kardelen ismi, hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlar taşıyan bir isim olması sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Kardelen isminin anlamı, Kardelen ne demek, Kardelen Kuran’da geçiyor mu, Kardelen isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Kardelen İsminin Anlamı

        İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. Bir isim tek bir anlama sahip olabildiği gibi birden fazla anlama da sahip olabilmektedir. Anne ve baba adayları da çocuklarına isim koymadan önce ismin tüm anlamlarını bilmek ister. Bunun için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. Çünkü çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Kardelen ismi, hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlam taşıyan isimlerden biridir. Anlamı bakımından oldukça sevilen bir isimdir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Kardelen isminin anlamları şunlardır:

        • Nergisgillerden, baharda çok erken çiçek açan ve eczacılıkta kullanılan soğanlı bir bitki (Galanthus nivalis)
        2

        Kardelen Ne Demek?

        Anne ve baba adayları isim belirleme sürecinde kafa karışıklığı yaşayabilir. Bazı aileler modern ve pek duyulmayan isimleri tercih ederken bazıları geleneksel isimlere yönelmektedir. Geleneksel isimlerin anlamlarına aşina olabiliriz ancak modern isimlerin anlamları farklılık gösterebilmektedir. Aileler farklı bir isim arayışında ise genellikle internetin arama motorundan yardım alırlar. Kardelen ismi, geçmişten günümüze kullanılan kız isimlerinden biridir. Türkçe kökenli bu isim, taşıdığı güzel anlam sebebiyle de tercih edilmektedir. Kardelen ismi; nergisgillerden, baharda çok erken çiçek açan ve eczacılıkta kullanılan soğanlı bir bitki (Galanthus nivalis) anlamına gelmektedir.

        3

        Kardelen Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi aileler için ismin kökeni önemlidir. Toplumumuzda yalnızca Türkçe kökenli isimler yer almaz, farklı kökenlere ait isimler de bulunmaktadır. Kimi ebeveynler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Bazı aileler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genelde Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Kardelen ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Kardelen ismini koymak caizdir.

        4

        Kardelen İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte öne çıkan konulardan biridir. İsim analizi, isminizin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Bir nevi karakter tahlili görevini üstlenir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Kardelen ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

        İş ve aşk hayatında oldukça başarılı bireylerdir. Hırslı yapıları başarının kapılarını aralar. Atılgan ve enerjik yapıya sahiptirler. Karar verme konusunda kimi zaman zorluk yaşayabilirler. Bazen ruhsal anlamda bir sıkıntı içine girerler ve ani tepki gösterebilirler. Sanatsal anlamda oldukça başarılıdırlar. Sağduyulu kimselerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ