Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kayıp Titanic denizaltısında trajik detay! | Dış Haberler
        1

        Pazar günü Titanic'in enkazına yapılan dalış sırasında kaybolan denizaltıyı kullanan OceanGate'in CEO'su Stockton Rush'ın eşi Wendy Rush, arşiv kayıtlarına göre 1912 yılında Titanic battığında ölen 2 birinci sınıf yolcunun yakını.

        2

        Asıl adı Wendy Hollings Weil olan Wendy Rush, 1986 yılında Stockton Rush ile evlendi. Linkedin sayfasında son iki yıl içinde Titanic enkazına yapılan 3 OceanGate seferine katıldığı; şirketin iletişim direktörü olarak görev yaptığı ve şirketin vakfının uzun süredir yönetim kurulu üyesi olduğu yazıyor.

        3

        New York Times'ın haberine göre Wendy Rush, Titanic seferinde gemide bulunan perakendeci Isidor Straus ve eşi Ida'nın büyük büyük torunu. Wendy Rush, Straus'ların kızlarından biri olan ve 1905 yılında Dr. Richard Weil ile evlenen Minnie'nin soyundan geliyor. 1845'te doğan Isidor Straus, dünyaca ünlü Macy's mağazasının ortakları arasında yer alıyordu.

        4

        Rush'ın Titanic'teki ataları ise trajik aşk hikayeleriyle biliniyor.

        Dönemin gazete haberlerine göre faciadan kurtulanlar, Isidor Straus'un, kadınlar ve çocuklar hala batan gemiden kaçmayı beklerken bir filikada oturmayı reddettiğini gördüklerini anlatmış. 40 yıllık eşi Ida Straus da bunun kocasını terk etmeyeceğini açıklamış ve gemi batarken ikisi Titanic'in güvertesinde kol kola görülmüş.

        5

        Straus'ların hikayesinin kurgulanmış versiyonu, 1997 yapımı James Cameron'ın filminde ölümsüzleştirilmişti.

        Filmde sular kulübelerinin etrafında yükselirken yatakta kucaklaşan yaşlı bir çiftin dokunaklı görüntüsünün Straus'ları temsil ettiği ifade edilmişti.

        6

        New York Times arşivlerine göre, Isidor Straus'un cesedinin Titanik battıktan yaklaşık iki hafta sonra denizde bulunduğunu, Ida Straus'un kalıntılarına ise hiçbir zaman ulaşılamadı.

        7

        ZAMAN DARALIYOR

        Öte yandan denizaltıdakileri arama çalışmaları halen sürerken, kaybolanların TSİ 14.00 sularında 96 saatlik oksijeninin tükendiği tahmin ediliyor.

        8

        18 Haziran sabahı yola çıkan gemide mürettabatın yalnızca 96 saatlik oksijen kaynağı vardı. Ancak uzmanlar hava kaynağının bir dizi faktöre bağlı olduğunun da altını çizdi.

        9

        Zamana karşı yarışan kurtarma ekipleri, üst üste ikinci kez su altında tespit ettikleri seslerle umutlandıklarını dile getirdi. Seslerin kaynağının henüz belirlenemediği söyleyen yetkililer, yüksek ihtimalle kayıp gemiden gelmiş olabileceğini belirtti.

        10

        * Haberin görselleri Associated Press ve Wikipedia'dan servis edilmiştir.

        Haberi Hazırlayan: İrem Kuşoğlu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ