Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yamula Patlıcanı başta olmak üzere yöresel ürünlerin tanıtım ve pazarlamasının yapılacağı Kayseri-Ankara kara yolu üzerindeki yöresel ürünler satış yerini hizmete açıyor.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kara yolu üzerinde üreticilerin elverişsiz şartlarda satış yaptığı bölgede modern ve kara yolu trafik güvenliğini tehlikeye atmayacak 30 yöresel ürün ve satış yerini kısa sürede tamamladı.

        Belediye ve Yemliha Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında yapılacak iş birliği protokolü ile yöresel ürünler ve satış yerleri çiftçi kayıt sistemi belgesi olan üreticilere 3 yıllığına tahsis edilecek.

        Tesis hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Yamula'mızın patlıcanı meşhur biliyorsunuz, coğrafi işareti de var. Karayollarımızla yapılan görüşmeler, sağ olsun Valimizin de desteğiyle orada işletmeyi hayata geçirecek gerekli çalışmayı yaptık. Kooperatife vermek suretiyle, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla, ürünlerimiz nezih bir ortamda satılacak. İncesu’ya da benzeri bir çalışma yapmıştık." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler