Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Erzurum Valiliği çağrıda bulundu! Korkutan bekleyiş | Son dakika haberleri | Sağlık Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sivas, Çankırı ve Yozgat'ta 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili bir gelişme de Erzurum'da yaşandı.

        YÜKSEK ATEŞLE HASTANEYE BAŞVURDU

        AA'da yer alan habere göre Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Çataksu Mahallesi'nde yaşayan 51 yaşındaki, evli ve 5 çocuk annesi Bilgenur Yıldırım, kene ısırması sonrası yüksek ateş şikayetiyle Olur Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

        ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ'NE SEVK EDİLDİ

        Hasta, buradaki müdahalenin ardından önce Artvin Yusufeli Devlet Hastanesine, ardından Erzurum Şehir Hastanesine sevk edildi.

        ACİL KAN İHTİYACI VAR

        Hastanenin enfeksiyon hastalıkları bölümünde tedavisi devam eden Yıldırım'ın, acil kan ihtiyacı olduğu öğrenildi. Hastanın eşi Gürsel Yıldırım, hayvancılık yaptıkları için zaman zaman vücutlarında keneyle karşılaştıklarını söyledi.

        REKLAM

        "2 GÜNDÜR BURADAYIZ"

        Yıldırım, kenenin hayvanlarla ilgilenirken üzerine çıktığını değerlendirdiklerini belirterek, "Yaylaya çıktıktan sonra ateşlendi. Olur'a gittik, orada ilaç verdiler. Daha sonra iyileşmeyince Yusufeli'ne gittik. Oradan da buraya sevk ettiler, 2 gündür buradayız" dedi.

        VALİLİK DE ÇAĞRIDA BULUNDU

        Erzurum Valiliğince de sosyal medya hesaplarından, kadın için kan ihtiyacı olduğuna dair duyuruda bulunuldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ