Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kilo Vermeye Yardımcı Yağ Yakan Besinler Nelerdir? En Hızlı Yağ Yakıcı Yiyecekler Nedir? | Sağlık Haberleri

        Bazen ne kadar diyet yapılırsa yapılsın yağ yakılması mümkün olmaz. Bu yüzden doğru besinlerin tüketilmesi çok önemlidir. Yağ yakımına yardımcı olan besinler aynı zamanda sağlıkla kilo vermeye de destek vermektedir. Diyet esnasında tüketilen yiyecekler diyetin kalıcı olması açısında da oldukça dikkate değerdir.

        Doğru besinleri tüketerek kilo verirken pek çok hastalıktan da korunmak mümkündür. Besin seçiminin ne kadar önemli olduğu ortadadır. Bazen diyet yaparken kişiler kilo verseler de bu kalıcı olmaz.

        Fakat kilo verme esnasında yağ yakan besinlerin tüketilmesi verilen kiloların da kalıcı olmasını sağlar. Biz de sizlere yardımcı olmak adına bu içeriğimizde kilo vermeye yardımcı yağ yakan besinleri sizler için derledik. Yağ yakan besinlerin tüketilmesi kilo verirken sağlığın korunmasına, verilen kiloların hemen geri alınmamasına ve bağışıklık sisteminin de korunmasına destek vermektedir.

        Diğer yandan yağ yakan yiyeceklerin işlevi yalnızca yağ yakmak değil bedenin de hastalıklara karşı korunmasıdır. Obezite başta olmak üzere kansere karşı bile yağ yakanlar besinler sayesinde koruyucu bir kalkan oluşturabilirsiniz. Diğer yandan bu besinler gün içinde enerjinin yükselmesine ve sağlıklı hissedilmesine destek verir. Bu içeriğimizde kilo vermeye yardımcı yağ yakan besinler neler? En hızlı yağ yakıcı yiyecekler listesi hakkında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte kilo vermeye yardımcı yağ yakan besinler hakkında tüm merak edilenler.

        REKLAM

        Yağ Yakan Besinler

        Yağ yakan besinler kilo vermeye yardımcı olduğu gibi sağlıklı kalmak için de destek verirler. Yağ yakan besinler arasında; kahve, elma sirkesi, tarçın, Yeşilçay, keten tohumu, Hindistan cevizi yağı, zencefil ve fıstık ezmesi başta gelmektedir. Bunlar arasından sevdiklerinizi tercih edebilirsiniz. Örneğin tarçını içeceklerinize ya da yiyeceklerinize ekleyerek onların yağ yakıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

        Yağ Yakan Yiyecekler

        Yağ yakan yiyecekler arasında çiğ kuruyemiş, yumurta, avokado, süt ve süt ürünleri, somon balığı, hindistancevizi ve hindistancevizi yağı ve şekersiz fıstık ezmesi öne çıkanlar arasındadır. Bu yiyecekleri öğünlerinize ekleyerek siz de yağ yakımını hızlandırıp kilonuzu daha kolay verebilirsiniz.

        En Hızlı Yağ Yakıcı Yiyecekler

        En hızlı yağ yakan yiyecekler denildiğinde tarçın ilk akla gelen besindir. İçeceklerinize ve yiyeceklerinize tarçın ekleyerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Bunun dışında şekersiz fıstık ezmesi, keten tohumu, elma sirkesi, kahve, hindistancevizi yağı, zencefil ve yeşil çay da hızlı yağ yakıcı yiyecekler arasındadır.

        REKLAM

        Yağ Yakan Şeyler

        Yağ yakan şeyler arasında yağı azaltılmış ya da tamamen alınmış süt ve süt ürünleri başta gelir. Bunun dışında yeşil yaprağı olan sebze çeşitleri, kırmızı/beyaz/ brüksel lahanası çeşitleri, balkabağı, kırmızı meyve çeşitleri, nar, ananas, greyfurt, kivi, limon ve avokado yağ yakan şeyler denildiğinde akla gelenler arasındadır.

        Yağ Yakan İçecekler

        Yağ yakan içecekler denildiğinde ilk akla gelen sudur. Bunun dışında enginarın suyu, havucun suyu, beyaz çay, yaban mersininin suyu, zencefilin suyu, hindistancevizinin suyu, elma suyu ve tarçın çayı yağ yakan içecekler arasında yer alır.

        Metabolizmayı Hızlandıran Besinler

        Metabolizmayı hızlandıran besinler arasında portakal, badem, fındık, brokoli, elma, ıspanak, kabak çekirdeği, kereviz, kepekli tahıllar, lahana ve yulaf başta gelir.

        Göbek Yağı Yakan İçecekler

        REKLAM

        Göbek yağı yakan içecekler arasında karahindiba çayı, yeşil kahve, limonun suyu, zencefil çayı, greyfurtun suyu, aloe veranın suyu, salatalığın suyu ve yeşil çay başta gelir.

        Aç Karnına Yağ Yakan Besinler

        Aç karnına yağ yakan besinler arasında; somon, çilek, mantar, erik, baklagiller, ananas, maydanoz, elma sirkesi, semizotu, yaban mersini, yumurta, tarçın, yoğurt ve yumurta öne çıkanlar arasındadır.

        Spordan Önce Yağ Yakıcı Besinler

        Spordan önce yağ yakıcı besinler arasında; yumurta, yoğurt ve acı kırmızı biber öne çıkar.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ