Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kremlin çocuk hastanesinin vurulmasında sorumluluğu reddetti | Dış Haberler

        Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, dün Kiev'de çocuk hastanesinin vurulmasıyla ile ilgili sorumluluğu reddetti. Hastanenin kendi füzeleriyle değil, Kiev tarafından fırlatılan bir füzesavar tarafından vurulduğunu iddia eden Peskov, "Israr ediyorum, sivil hedeflere saldırı düzenlemiyoruz" dedi.

        Ukraynalı yetkililer Rusya'nın Kiev'deki ana çocuk hastanesini bir füzeyle vurduğunu ve Ukrayna'nın diğer şehirlerine de füze yağdırdığını, bu saldırılar sonucu en az 41 sivilin öldüğünü söylüyor.

        Başkan Biden saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rusya'nın onlarca Ukraynalı sivili öldüren ve Kiev'in en büyük çocuk hastanesinde hasara ve can kaybına yol açan füze saldırıları, Rus vahşetinin korkunç bir hatırlatıcısıdır" ifadelerini kullanmıştı.

        REKLAM

        Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna'nın NASAMS füzesi

        Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, dün Kiev'deki çocuk hastanesini vuranın Ukrayna tarafından fırlatılan bir NASAMS karadan havaya füze olduğunu söyledi.

        Ukraynalı yetkililer ise Rusya'nın Kh-101 Kalibr füzesiyle hastaneyi vurduğunu söylüyor.

        Rusya'nın dün düzenlediği geniş çaplı saldırı, savaşın başlangıcından bu yana gerçekleşen en ölümcül hava saldırılarından biriydi.

        Bugün başlayacak NATO Liderler Zirvesi ile ilgili soruya da yanıt veren Peskov, Zirve'yi sıkı takip edeceklerini belirtti.

        ALMANYA: SAVAŞ SUÇU

        Almanya Dışişleri Bakanı Nancy Faeser, sosyal medya platformu X'ten, Kiev'e dün yapılan ve bir çocuk hastanesinin de zarar gördüğü füze saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

        "Bir çocuk kliniğine yapılan füze saldırısı korkunç bir savaş suçudur." ifadesini kullanan Faeser, bunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın acımasızlığını ve Almanya'nın Ukrayna'dan gelen 1,18 milyon kişiye koruma sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini savundu.

        Şimdiye kadar Ukrayna'dan yaralı ve hasta 1116 kişinin Almanya'ya tahliye edildiği bilgisini paylaşan Faeser, ülkeden tahliye edilen hasta ve yaralıların Almanya'da mümkün olan en iyi tedaviyi gördüğünü aktardı. Faeser, bunun insanlığın bir gereği olduğunu belirterek, başka kişilerin de yakında tahliye edileceğini kaydetti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ