Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kur'an Kaç Sayfa, Kaç Ayet ve Kaç Sure? Kur'an-I Kerim'de Kaç Sayfa ve Cüz Var?

        Müslümanların kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim 30 cüzden oluşmaktadır. Kur’an, Kur’an’ın kalbi kabul edilen Fatiha suresi ile başlamakta ve Nas suresi ile de son bulmaktadır. Kur’an cüzlerinin içinde sureler bulunur ve her surenin farklı bir ismi vardır. Genellikle sureler konularına bağlı olarak isimlendirilirler. Kur’an-ı Kerim’de bulunan bütün ayet ve sureler Hz. Muhammed’e (SAV) vahyedilen olayları kapsamaktadır. Bazıları da Hz. Muhammed’in (SAV) yaşadığı olaylar ve soruları üzerine indirilmiştir.

        Her birinin ayrı bir fazileti bulunmaktadır. Bugün de Müslümanlar kendi soruları ve anlamak istedikleri ile ilgili Kur’an’a başvurmaktadırlar. Bunun için Kur’an hakkında genel bilgileri merak etmektedirler. İslam dininin temel rehberi kabul edilen Kur’an-ı Kerim Arapça olarak indirilmiştir. Hz. Muhammed 610 yılında Mekke’de bulunan Hira mağarasına dinlemek ve ibadet için gittiği vakitlerde Cebrail isimli melek vasıtasıyla Kur’an-ı Kerim ayetler ve bölümler şeklinde indirilmiştir.

        Hz. Muhammed Cebrail vasıtasıyla gelen ilk vahyin Ramazan ayında olduğu bilinmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e gelen vahyin süresi toplam 23 sene devam etmiştir. Bunların 13 senesi Mekke’de kalan 10 senesi ise Medine’de tamamlanmıştır. İndirilme yerine bağlı olarak da sureler Mekke’de ya da Medine’de inmiştir şeklinde Kur’an-ı Kerim’de belirtilmiştir. Biz de bu içeriğimizde Kur’an kaç sayfa, kaç ayet ve kaç sure? Kur’an-ı Kerim’de kaç sayfa ve cüz var? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte Kur’an hakkında tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Kur’an-ı Kerim Kaç Sayfa?

        Kur’an-ı Kerim kaç sayfa? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Kur’an-ı Kerim toplam 604 sayfa olarak bilinmektedir. Ancak Kur’an 30 cüzden oluşuyor ve her cüz de 20 sayfa olduğu için 600 sayfa olduğu da söylenmektedir.

        Kur’an-ı Kerim Kaç Cüz?

        Kur’an-ı Kerim kaç cüz? Diye soran pek çok kişi bulunur. Kur’an-ı Kerim toplam 30 cüzden oluşmaktadır. Hatta Ramazan ayı da 30 gün olduğu için her gün 1 cüz okunarak Kur’an-ı Kerim’in hatmedilmesi gerektiği düşünülür.

        Kuran'da Kaç Ayet Var?

        Kuran’da kaç ayet var? Sorusu zihinleri kurcalamaktadır. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı konu ile ilgili bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamaya göre Kur’an içeriği değişmeden korunarak Hz. Muhammed’den (SAV) günümüze kadar ulaşmış tek kutsal kitaptır. Kur’an numaralandırılma ve birleştirilme işlemi Hz. Peygamber sonrasında yapıldığı için bunun ilgili bazı karmaşalar olabilir. Toplumda herkes Kur’an-ı Kerim’in toplamda 6666 ayetten oluştuğunu belirtiyor olsa da aslında 6236 ayet olduğu belirtilmektedir. Bu durum aslında sayıdan çok içeriğin önemli olduğunu ortaya koyar niteliktedir.

        REKLAM

        Kuran Ayet Sayısı

        Kuran ayet sayısı çok fazla kişi tarafından konuşulan ve çeşitli görüşler olan bir konudur. Hatta Türkiye Diş İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı bile konu ile ilgili açıklama yapmıştır. Genel kanı olarak Kuran’da 6666 ayet olduğu belirtilmesine karşın yapılan hesaplama sonrasında 6236 ayet olduğu belirtilmiştir.

        Kuran Kaç Sure?

        Kuran kaç sure? Diye soranlara 114 sure olduğunu söyleyebiliriz. Bu surelerin bir kısmı Mekke’de bir kısmı da Medine’de indirilmiş ayetlerden oluşmaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ