Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB 2024 KYK burs/kredi sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir?
        1

        KYK burs sonuçları ile ilgili sorgulamalar sürüyor. KYK burs başvuru sonuçları e-devlet üzerinden erişime açılacak. Burs başvurusu değerlendirme süreci başlarken 12 farklı devlet kurumundan alınan bilgiler öğrencilerin burs başvurusu esnasında verdiği bilgiler ile karşılaştırılıyor. Peki KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? GSB 2024 KYK burs/kredi sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir?

        2

        KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları GSB duyurusu ile ilan edilecek. Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler sonuçları, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından öğrenebilecek.

        Burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin, e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Sonuçlar açıklandığı zaman e-Devlet KYK burs sonucu sorgulama ekranı haberimizde aktifleşecektir.

        KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Burs başvurusu değerlendirme süreci başlarken 12 farklı devlet kurumundan alınan bilgiler öğrencilerin burs başvurusu esnasında verdiği bilgiler ile karşılaştırılıyor. Burs verilirken öğrencinin ve ailesinin ekonomik durumu belirleyici olacak.

        Bu yıl sonuçların en geç Kasım ayının ilk haftasına kadar açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi “KYK burs sonuçları açıklandı” duyurusu geldiğinde detaylar haberimize eklenecektir.

        3

        ADAYLAR TAAHHÜTNAME ONAYI YAPACAK

        Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuçları açıklandıktan sonra taahhütname onayı yapacak. Belirlenen tarihlerde taahhütname onayı yapmayan adaylar burs ve kredilerden yararlanamayacak.