Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Mavi isminin anlamı nedir? Mavi ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Mavi isminin analizi
        1

        Mavi ismi, özellikle son yıllarda sıkça karşılaştığımız isimler arasında yer almaktadır. Hem kız hem de erkek çocuklarına verildiğinden dolayı unisex bir isimdir. Anne ve baba adayları tarafından ismin anlamı merak edilmektedir. Mavi isminin anlamı, Mavi ne demek, Mavi Kuran’da geçiyor mu, Mavi isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Mavi İsminin Anlamı

        İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. Bu sebeple yeni tanıştığımız birine ismini ve bilmiyorsak isminin anlamını sorarız. Anne ve baba adayları da isim konusuna titizlikle yaklaşmaktadır. Çocuğunun bir ömür boyu taşıyacağı ismi belirlerken ayrıntıları kaçırmamaya özen gösterirler. Özellikle ismin sahip olduğu anlam, isim üzerinde belirleyici bir rol oynar. Çünkü ebeveynler çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak ister. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Mavi ismi, son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan bir isimdir. Alternatif bir isim arayan ebeveynler tarafından tercih edilmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Mavi isminin anlamları şunlardır:

        • Denizin, gölün veya bulutsuz gökyüzünün rengi, yeşil ile mor arasındaki renk.
        • Bu renkte olan.
        2

        Mavi Ne Demek?

        Anne ve baba adayları çocuklarına isim belirlerken kafa karışıklığı yaşayabilir. İsim bulma süreci beraberinde araştırmayı da getirmektedir. Özellikle farklı bir isim arayışında olan ebeveynler ismin özelliklerini ve taşıdığı anlamlarını araştırırlar. Bunun için genellikle yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. Bazı ebeveynler anne ya da babasının ismini çocuğuna vermektedir. Bazıları geleneksel isimleri tercih ederken bazıları da modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık taşısa da ismin sahip olduğu anlam oldukça önemlidir. Mavi ismi, hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlar taşıyan isimlerden biridir. Mavi ismi; denizin, gölün veya bulutsuz gökyüzünün rengi, yeşil ile mor arasındaki renk, bu renkte olan anlamlarına gelmektedir.

        3

        Mavi Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi için ismin kökeni önemlidir. Seçilecek ismin ailenin kültürel değerlerini yansıtması beklenir. Bazı aileler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Kimi aileler ise ismin manevi değeriyle ilgilenirler. İsmin İslam âlemi açısından önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genelde Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Mavi ismi Kur'an-ı Kerim'de yer geçmemektedir ancak Mavi ismini koymak caizdir.

        4

        Mavi İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi, son yıllarda araştırılan konulardan biridir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Mavi ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

        Oldukça yeteneklidirler. Maddi ve manevi anlamda başarıya ulaşmanın yollarını bulurlar. Maceraperesttirler. Hayal kırıklığına uğramayı sevmezler. Denemekten asla vazgeçmezler. Kararsız bir yapıya sahiptirler. Her ne duygusal anlamda zengin bir dünyaya sahip olsalar da zorluklar karşısında çabuk yıkılırlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ