Yazının devamını okumak için tıklayınız...
Mehmet Ekici, 25 Mart 1990'ad dünyaya gelen orta saha mevkiisinde oynayan Türk asıllı futbolcudur.
5 yaşında SpVgg Unterhaching takımında ilk defa futbol hayatına başladı ve 1997'de Bayern Münih altyapısına geçti. 2007 yılına kadar Bayern'in çeşitli genç takımlarında forma giyen Mehmet Ekici, 2006-2007 sezonunda U-17 takımıyla Güney grubu şampiyonluğu ve ardından Almanya şampiyonluğu yaşadı.
23 Temmuz 2008'de Bayern Münih - Borussia Dortmunda karşılaşmasının 71. dakikasında Hamit Altıntop'un yerine oyuna girdi. Böylece Mehmet Ekici, resmi olmasa da ilk kez Münih'te as kadroda yer aldı. Oyuna girdikten 2 dakika sonra gol atsa da, Bayern maçı 2-1 kaybetti.
2009-2010 sezonunun devre arasında Mehmet Ekici, Bayern Münih'in Dubai'deki antrenmanlarına katıldı ve anlaşmasını 30 Temmuz 2011'e kadar uzattı. Sezon içerisinde A takımla çalışmalara katıldı ve 2009-2010 sezonlarındaki UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosuna alındı, ancak forma şansı bulamadı.
2010-2011 sezonunda forma şansı bulacağını düşündüğü için FC Nürnberg'e kiralık olarak gitti ve 15 Ağustos 2010'daki ilk resmi maçında 60. dakikada gol attı. 21 Ağustos 2010'da ise Borussia Mönchengladbach karşısında ilk 11'de forma giyerek ilk defa Bundesliga'da oynadı.
2 Ekim'deki FC Schalke maçında galibiyeti getiren golü atarak yıldızını parlattı ve toplam 36 maçta 4 gol atıp 11 asist yaparak tanınan isimlerden birisi oldu.
15 Ağustos 2014'de 1.5 milyon Euro bonservis bedeli ile Trabzonspor'a transfer oldu. İlk golünü 1 Kasım 2014'te oynanan Akhisar deplasmanında atan Mehmet Ekici, frikik yeteneği sayesinde UEFA'nın resmi sitesinde David Beckham ile frikik konusunda kıyaslandı.
Mehmet Ekici, 28 Haziran 2017 tarihinde Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı.
LÜTFEN KULLANICI ADINIZ VE ŞİFRENİZ İLE GİRİŞ YAPIN!