Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Miss Turkey 2024'ün kraliçesi belli oldu. İşte Türkiye'nin en güzel kızı - Son dakika magazin haberleri
        1

        Ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek olan genç kızların belirlendiği 'Miss Turkey 2024' muhteşem bir final gecesiyle sonuçlandı. İstanbul'da bir otel'de gerçekleştirilen finale, sanat, cemiyet ve iş dünyasından pek çok ünlü isim katıldı. Konuklar, Türkiye’nin tescilli en güzel kızlarının belirlendiği gecede büyük heyecana ortak oldu.

        2

        Gecede konukları selamlayan Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu; "Bugün, Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil edecek donanımlı Türk kızlarını seçiyoruz" dedi.

        3

        Can Sandıkçıoğlu, Sabit Akkaya, Cihan Nacar, Alex Arslan, Selen Soyder, Neşe Erberk, Berfu Yenenler, Amine Özil, Gizem Karaca ve Gürhan Sayar’dan oluşan jüri üyeleri, 'Miss World' ve 'Miss Supranational' yarışmalarında Türkiye'yi temsil edecek en güzel kızları belirlemekte bir hayli zorlandı.

        4

        Jüri değerlendirmesinde 'ilk 10'a giren adaylar arasında daha sonra 'ilk 5' belirlendi. Üçüncü aşama değerlendirmede ise 2 numaralı İdil Bilgen Türkiye'nin en güzel kızı oldu. Miss World'te ülkemizi temsil edecek olan İdil Bilgen'e tacını son Türkiye Güzeli Nursena Say taktı. Miss Supranational'da Türkiye adına yarışacak ikinci güzel ise 8 numaralı Cemre Üker oldu. Cemre Üker'e tacını Selin Erberk Gurdikyan takdim etti. Miss Turkey final gecesi YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

        5

        Öte yandan Türkiye güzeli seçilen İdil Bilgen’in, Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in kızı olduğu öğrenildi.

        MUSTAFA LEVENT BİLGEN HAKKINDA

        Büyükelçi M. Levent Bilgen Kiev'deki görevine Ekim 2023'te başladı. Ukrayna'ya atanmasından önce Büyükelçi Bilgen, Abu Dabi Büyükelçisi (2014-2016) olarak görev yapmış ve eş zamanlı olarak Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı/IRENA Daimi Temsilciliği ile Şiddete Varan Aşırıcılık ile Mücadele Uluslararası Mükemmeliyet Merkezi/HEDAYAH Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Evvelce New York Başkonsolosluğu (2011-2014) ve Toronto Kurucu Başkonsolosluğu (2009-2011) görevlerini de ifa eden Büyükelçi Bilgen, diplomatik kariyeri boyunca Türkiye’nin Montreal'deki Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (2009) ve New York'taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’nin (2003-2007) yanısıra, Pekin, Tel Aviv ve Ottawa gibi başkentlerde de çeşitli görevlerde bulundu.

        Büyükelçi Bilgen, merkezde bulunduğu dönemlerde, Üçüncü Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu başta olmak üzere, çok sayıda kamu kurumunda ve uluslararası diplomatik etkinliklerde üst düzey danışmanlık ve koordinatörlük görevlerini üstlendi. Kariyerinin başlarında Dışişleri Bakanlığımızın Siyaset Planlama ve Yurt Dışı Tanıtım Genel Müdürlüklerinde çalıştı.

        İki çocuk babası olan Büyükelçi Bilgen, George Mason Üniversitesi (Fairfax/VA, ABD) İşletme Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Uluslararası İşlemler alanında yüksek lisans yaptı.

        6

        DERECEYE GİREN GÜZELLER…

        • Türkiye'nin en güzel kızı olarak ülkemizi 'Miss World'de temsil edecek olan
        2 numaralı İdil Bilgen 1.80 boyunda, 24 yaşında, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.

        7

        • Türkiye'yi 'Miss Supranational' yarışmasında temsil etmeye hak kazanan 8 numaralı Cemre Üker ise 1.79 boyunda, 26 yaşında, Paris Scholl Of Business Uluslararası Pazarlama ve İş Geliştirme Yüksek Lisans son sınıf öğrencisi.

        8

        MISS TURKEY 2024 İLKLERİN YILI OLDU

        'Miss Turkey' bu yıl birçok ilke de imza attı. Yarışmada üst yaş sınırının daha önce 27 olduğunu belirten Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu; "Miss World ve Miss Supranational'ın aldığı karara biz de uyarak bu yıl yaş aralığımızı 18-30 olarak belirledik. Hiç evlenmemiş ve çocuğu olmamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartımız devam etti" dedi.

        9

        İdil Bilgen'in kraliçe seçilmesinden sonra sosyal medyada yapılan eleştirilere yönelik Miss Turkey'in sosyal medya hesabından güzelliğin tanımının yapıldığı bir paylaşımda bulunuldu.

        10

        MAYOLU GEÇİŞ OLMADI

        Miss Turkey'de mücadele eden güzeller ilk kez mayolu geçiş yapmadılar. Bu durumun Miss World'ün aldığı bir karar olduğunu belirten Can Sandıkçıoğlu; "Kızlarımız sadece spor ve abiye kıyafetlerle yürüdü. Böylece fiziklerinden ziyade donanımlarını ortaya çıkarabileceğimiz mülakat sürecine daha fazla vakit ayırdık" ifadelerini kullandı.

        Bu yıl itibarıyla adayların mayolu geçişi kaldırıldı. Bunun nedeni, Miss Worl'ün formatından mayolu geçişin kaldırılması. Miss Turkey de bu doğrultuda mayolu geçişi formatından kaldırdı.

        11

        'MISS UNIVERSE' SEÇİLMEDİ

        Bu yıl yaşanan bir diğer ilk ise 'Miss Universe' yarışmasında ülkemizi temsil edecek olan genç kızın seçilmemesi oldu. Miss Universe’nin yeni bir formata geçmesi nedeniyle bu kararı aldıklarını belirten Can Sandıkçıoğlu, önümüzdeki yıldan itibaren yine üç güzel kızın seçildiği yarışmalarda yer alınacağını söyledi.

        12

        Türkiye güzeli İdil Bilgen, yarışma sonucu birinci seçildikten sonra duygularını şu sözlerle paylaştı; "Çok heyecanlı ve mutluyum. Yarışmaya katılırken birinci olmayı gerçekten istiyordum ama bunu başarıp başaramayacağımı bilmiyordum. Şansımı denemek istedim. Ülkemi temsil edebilmenin gururu beni heyecanlandırıyor. Ailem adını bu ünvanla onurlandırmak benim için önemli konulardan biriydi".

         İşte 2024 Miss Turkey finalistleri!
        İşte 2024 Miss Turkey finalistleri! Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ