Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Mor frezyanın anlamı nedir? Mor frezya ne anlama gelir, neyi simgeler, ne ifade eder?

        Çiçekler, yüzyıllardır birçok kültürde çeşitli anlamlar taşımasıyla öne çıkmıştır. Önemli simgeler olduğu bilinen çiçekler arasında mor Frezyaların yeri büyüktür. Her çiçek türünde olduğu gibi mor Frezyalarda da kendine has bir anlam ve mesaj mevcuttur. Bu da çiçeklerin popüler olmasının altındaki en büyük nedenlerden biridir. Peki mor Frezya neyi simgeler?

        MOR FREZYANIN ANLAMI

        Mor Frezyanın anlamı için birçok kaynak, “neşe ve derin sevgi” anlamını gösterir. Normalde Frezya çiçeğinin anlamı şöyledir;

        • Güven
        • Sadakat
        • Bağlılık
        • Düşünceli olma
        • Dostluk
        • Arkadaşlık

        Frezya çiçeğinin botanik kökeninin Güney Afrika’dan aldığı bilinir. Adını ise 19. yüzyılda almıştır. Alman botanikçi Friedrich Heinrich Theodor Freese, söz konusu çiçeğe adını veren kişidir. Botanikçi, aynı zamanda Frezya çiçeğini keşfederek botanik dünyasına tanıtan kişidir.

        Frezya, rengi fark etmeksizin hemen hemen her kültürde özel anlamlar taşır. Zengin bir geçmişe sahip olan çiçek, tarihi ve sembolizm anlamında kişisel arasında duygusal bağlar yaratmaya yardımcı olur. Bu yüzden birçok çiçekçi, hediye buketlerinde bu hoş kokulu ve zarif görüntülü çiçeği önerir.

        MOR FREZYA NEYİ İFADE EDER?

        Günümüz modern dünyasında mor Frezya neyi ifade eder? Sadakat ve dostluğu sembolize eden bu çiçek, esasında doğrudan “sadakat ve dostluk” kavramlarını sembolize eder. Bu, çiçeğin bir zamanlar iki dost olan kişiden aldığı isimle gelmiştir. Çiçeğin hoş kokusunun ise iki dost arasındaki güçlü bağın ne kadar kuvvetli olduğunu anlattığına inanılmıştır.

        Mor frezya, bazı hikâyelerde ve anlatılarda aşk ve romantizm gibi konularla da ilişkilendirilmiştir. Efsanelerin biri, Frezya çiçeğinin birbirine âşık olan iki kişi tarafından hediye edilerek sembolize edildiğini aktarır. Bu açıdan bakıldığında Frezya, rengi fark etmeksizin temiz ve saf duyguları ifade eder.

        Sevgi ve aşk gibi konularla da ilişkilendirilen Frezya, bilhassa bahar ve yaz aylarında romantizm ve sevgiyle doğrudan bağdaştırılır. Düğün buketlerinde kendisine sıkça rastlanılan bu çiçek, birçok kişinin romantik amaçlı hediyelerinin de nesnesi olmuştur. Frezyanın işaret ettiği sembollerden biri de masumiyettir. Saflık ve masumiyet gibi anlamları taşıyan bu hoş kokulu çiçek, zarif görüntüsünün de katkısıyla temiz duyguların sembolüdür.

        FREZYA NERELERDE KULLANILIR?

        Tatlı, çiçeksi ve taze bir koku sunan Frezya birçok alanda tercih edilir. Kokusu zaman zaman turunçsugilleri de andırır. Birçok alanda tercih edilen bir koku kaynağı olan Frezyanın kişiler üzerinde rahatlatıcı bir etki yarattığı ve ortamın ambiyansını iyileştirdiği tespit edilmiştir. İşte Frezya kokusunun kullanıldığı bazı yerler;

        • Parfüm endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bu çiçek, birçok kokulu üründe tercih edilir.
        • Bu çiçeklerden esansiyel yağların da elde edildiği bilinir. Koku terapisi ve aromaterapi gibi alanlarda kullanıldığı bilinen çiçek, sakinleştirici etkileriyle öne çıkar.
        • Kesme çiçekler olarak kullanılan Frezyalar, etkinliklerde ve iç mekânlarda süsleme amacıyla tercih edilir. Görsel olarak zarif bir sunum yapan çiçek, hoş kokusuyla da ortamın enerjisini yükseltir.
        • Düğün çiçeği dendiğinde akla ilk gelen çiçeklerden biri Frezyalardır. Masa süslemeleri ve düğün buketleri konusunda sıkça tercih edilen bu çiçekler, görsel olarak ideal sunum yaparlar.
        • Ev dekorasyonunda sıkça rastlanan çiçek; sabun, mum, temizlik ürünü ve diğer ürünlerdeki aromalarda yer alır.
        • Tüm bunların yanı sıra bazı kozmetik ürünlerinde de Frezyadan destek alındığı bilinir. Losyon, duş jeli, sabun ve benzeri ürünlerde Frezya kokusu bulunabilir.

        Frezya, masaj salonları ve SPA merkezlerinde sıkça kullanılan bir çiçektir. Bu çiçeğin kokusu, terapi ve rahatlama amaçları için sunulur.

        FREZYA ÇİÇEĞİ BAKIM ÖNERİLERİ

        Frezya çiçeğinin bakımını yapmak için birkaç basit adım yeterli olur. Bol güneş ışığını seven bu çiçekler, doğrudan güneş ışığına uzun süre maruz kaldığında istenen verimi sunmaz. Ayrıca toprağının sürekli olarak nemli tutulması son derece önemlidir. Su drenajının iyi olduğundan emin olunması da son derece önemlidir. Soğuk hava koşullarına dayanıklı olmayan Frezyaların solmuş yapraklarının ve çiçeklerinin arındırılmasının ihmal edilmemesi gerekir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ