Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ekipleri, elektrik direklerine yuva yapan kuşların akıma kapılmasının önlenmesi ve kesintisiz enerjinin sağlanması için nakil hatlarını izolasyon malzemeleriyle kapladı.

        Kentte enerji nakil hatlarından kaynaklı kuş ölümlerinin önüne geçmek, olası arızaları önlemek için çalışma başlatan ekipler, sorumluluk sahasındaki elektrik direkleri ve hatlarda kuş konmaz montajı ve izolasyon çalışması yaptı.

        Ziyaret köyündeki çalışmaları inceleyen VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar, yaz aylarında sürü halinde tarım arazilerine gelen kuşların, elektrik hatlarına temas etmeleri sonucu akıma kapılarak telef olduklarını söyledi.

        Bu sorunu önlemek için kuşların yoğun olduğu bölgelerdeki direk ve enerji nakil hatlarında kuşkonmaz aparatı montajı ve orta gerilim izolasyon çalışması yürüttüklerini belirten Coşar, şunları kaydetti:

        "Kuş çarpmaları zaman zaman elektrik arızalarına da neden oluyor. VEDAŞ olarak zor bir coğrafyada kritik bir görevi ifa etmekteyiz. Kaliteli ve kesintisiz enerji arzının sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Ziyaret köyünde bulunan yüksek gerilim hatlarımızda ekiplerimizce giydirme izolasyon çalışması yapılıyor. Bu çalışmayla direklerin tepesine konan kuşların telef olması engellenmekte, aynı zamanda bu çarpmalardan doğabilecek kesintiler de minimize edilmektedir. Bu şekilde kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sağlamaktayız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler