Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevşehir'de, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama programı ve ödül töreni düzenlendi.

        Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NEVESOB) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        NEVESOB Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkarın ticaret hayatına kıymetli katkılar sunduğunu belirterek, Anadolu'dan filizlenen bu değerinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurguladı.

        Programda, Nevşehir'de "Yılın Ahisi" seçilen 72 yaşındaki terzi Şammas Bayar'a Vali Ali Fidan ve Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından kaftan giydirilerek plaket verildi.

        "Yılın kalfası" Veysel Akgün ile "Yılın çırağı" Ali Dağdeviren'e ise plaket ve hediyeleri, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, NEVESOB Başkanı Pınarbaşı, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yücel tarafından verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler