Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Mevzu Bodrum olunca
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bodrum Bodrum....

        Adına şarkılar yazılan, olaylı aşkların, ikoncanların, fahiş fiyatların, en pahalı lahmacunun adresi Bodrum!!! Yine, yeniden ve her zaman gündemde...

        Bu kez de, Şevval Sam'ın "Bodrum'un en sevdiğim tarafı sınıf farkı çok daha az. İster zengin ol ister orta halli ister fakir herkesin burada eğer başını soktuğu bir evi varsa mutlaka bahçesi var, iki katlı. Büyük apartmanlar, gökdelenler olmadığı için herkes eşit koşullarda, 3 aşağı 5 yukarı yakın koşullarda yaşıyor. Bunu çok seviyorum" şeklindeki sözleri ortalığı ayağa kaldırdı. Ve tabii ki, sosyal medyada ahalisi hemen "Keşke dümdüz 'Fakirlerden nefret ediyorum' deseymiş" olarak tepkisini ortaya koydu. Dahası da var;

        -"Alt kesim olmadığı için sevmiyormuş demek."

        - "Hakikaten hiç sınıf farkı yok Bodrum'da! Bir lahmacuna 1000 TL öderken, lahmacunu servis eden aylık 30 lahmacuna çalışıyor. Birisi Şevval Sam'a 1 milyonluk şampanya patlatırken ona servis yapan bu parayı kazanmak için 3 yıl çalışması gerekiyor."

        -"Fakirler gelemiyor' de direkt."

        -"Evet çünkü sadece zenginler var."

        Diye diye de yorumladı...

        Konu hala gündemde ve herkesin ortak konusu olmuş durumda. Neden; Çünkü Bodrum!!! Her kesimin gözünün olduğu, gitmek için can attığı, tatil yapmak için fırsat kolladığı Bodrum. Önceki gün kiminle sohbete, muhabbete otursam bu konuyu konuşuyor. Ve tabii "Bodrum'da tatil yapıyorsan" hemen "Oooooo havalısın" tadında muhabbetler de arkasından geliyor.

        Marmaris, Kuşadası, Göcek, Antalya'da tatil yap bu kadar ilgi çekmiyor. Hatta kimsenin umurunda bile olmuyor.

        Oysa ki, o bölgelerde de çok ciddi pahalı oteller, yerler var. Hatta Göcek memleketin en pahalı yerlerinden biri. Ama Bodrum popüleritesini asla yakalayamıyor.

        Eskiden de böyleydi aslında. Ben Bodrum'la çok küçük yaşlarda tanıştım. O zamanlar ne Türkbükü ne de Yalıkavak'ın esamesi okunuyordu. Yalıkavak yok denilecek kadardı adı geçmiyordu. Bodrum Marina ve Gümbet popülerdi o yıllarda. Mesela hatırlayanlarınız olacaktır ikoncanlar sayesinde ve tabii meşhur 90'lar sonrasında Türkbükü başrole geçti.

        2 binlerde Yalıkavak aldı sazı eline.

        Şimdi de Bodrum'un her köşesi meşhur, her köşesi popüler. Yeter ki, Bodrum'da ol!!! Neresi olduğu fark etmiyor. Ve hatta popüler mekanların birer birer açılması ile şimdilerde açık ve net söyleyebilirim ki, Bodrum gerçekten her sınıf farkını ağırlayacak bir yer olmaktan çıkmış durumda.

        Bakın sıradan, adı sanı duyulmamış bir yer bile artık çok ama çok pahalı. Öyle "Burası popüler değil, hatta köy gibi. Burası ucuzdur" dediğiniz yerlerde ciddi paralar ödeyerek çıkıyorsunuz. Bodrum konuşula konuşula, olaylara imza ata ata günden güne her sınıfın tatil yeri olmaktan çıkmış durumda.

        Ha bu arada Şevvalciğimizin dediği gibi keşke herkesin evi olsa da, bahçesinde takılsaydı. Ama maalesef yok.

        Yurdum denizine bile girerken para ödemek durumunda kalıyorsunuz. Tabii yol kenarında durup denize girmiyorsanız. Bilinmeyen beach'ler bile ateş pahası. Yahu daha geçen yazdım bir yerde 4 Türk kahvesine bin 200 TL ödedik diye. Olacak iş mi yurdum Türk Kahvesi... Ama işin içine Bodrum girince oluyor.

        Daha fazla...

        Hep daha fazla Bodrum'u popüler hale getiriyor.

        ***

        Ama mekanlarda da boş yer yok

        Şimdi bana kızacaksınız ama en popülerinden, en bilinmeyeninden hiçbir mekanda boş yer yok. Onu da aklım almıyor bazı zaman. Daha doğrusu 9 günlük bayram tatilinde öyle geçti. Ve bilindik mekanlar tıklım tıklımdı.

        Temmuz-Ağustos'ta ne olur bilinmez ama!!! Bana soracak olursanız üç-beş yer haricinde Bodrum'da bu sene bazı işletmecilere sezon zor geçer. Hatta sıkıntılı günler geçirebilirler.

        Çünkü gerçekten çok ama çok pahalı!!!

        A tamam hiçbir eğlence yerine gitme. Şevval Sam'ın dediği gibi "Evin varsa evinden çıkma" desek yine çok pahalı... Ayağını yorganına göre uzatma detayına dikkat etmek gerek Bodrum için. Yoksa kış zor geçer. Benden söylemesi.

        ***

        Tam da bunları konuşurken sürekli en sürekli duyduğum şeyler

        -Bilmem ne mekanda yer bulamıyorum.

        -Uçaklarda yer yok.

        -Bodrum'a gideceğim yer bulamıyorum, uçaklar ful.

        -Bilmem ne otelde yer yok.

        -O mekana gittim lahmacun yedim. Gerçekten pahalı ama çok lezzetli.

        Derken de kafa karışıyor. Hatta "Bilmem kimin durum yok" dediğim kişiler bile panik halinde!!! O zamanda benim kafa yanıyor elbet!!

        Ve sonra kendi kendime; "Esin para ile imanın kimde olduğu belli olmaz. Kendine gel" diyorum.

        Neyse o zaman yaz başladı. Herkesin tatile ihtiyacı var... Güzel bir yaz olsun.

        Keyifli sorunsuz, mutlu, mesut...

        Öfkelenmemeye dikkat edin!!!