Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Ex'ten next olur mu? Bal gibi de olur neden olmasın!!!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son iki senedir tüm sosyal alemde gördüğüm, "Dönsün", "Eski sevgilim dönsün", "Eski sevgilim dönecek mi?" tadında paylaşımlar yapan, astrologların kapısını aşındıranlar şimdi; Çağla Şıkel ile Nail Gönenli’nin barışma haberlerine, "Aaa yok canım ex'ten next olmaz" diye naralar atıyor.

        Ne garip bir insan topluluğu olduk biz yahu!!! Her şeye bir karşı çıkma, eleştirme potansiyeli devreye girdi resmen virüs gibi. Yahu bırakın insanlar nasıl mutlu olacaksa olsun. Ayrıca huyunu, suyunu bildiği kişi ile mutlu olur insan. Eski sevgilisine dönen kadın ya da erkek belli ki, unutamamış o kişiyle geçirdiği güzel günleri. Ne güzel işte. Yeniden olsun, yeniden denesinler ne var bunda? Mesela Çağla ve Nail adına çok sevindim. İkisi çok da yakışıyor. Demek ki, başka insanlarda aradıkları mutluluğu bulamadı ikili. Hatta ikili ilişkilerde her konuda uyum çok önemli ve onlarda birlikte çok uyumlu ve ikisi de birbirinde yakalamış. Eğer insanlar bir uyum yakalayıp da ayrıldıktan sonra inat ediyorlarsa çok saçma. Hayat kısa, dünya çirkin. İki insan birlikte geçirdikleri güzel zamanlar varsa bırakmasınlar birbirini.

        Yazar arkadaşım Orkun Ün de bu konu hakkında; "Öyle tahammülsüzlük var ki insanlarda artık. O bıkmışlık, yeni insan tanımayı çok zorlaştırıyor. Ben şahsen yeni arkadaş bile edinmek istemiyorum. O yüzden “ex’ten next olur” diyorum. Tanıdığın, huyunu suyunu bildiğin insana defalarca şans verebilirsin. Öyle böyle düzeltirsin o insanı. O yüzden kalıplara takılmayın.

        “İnsanlar değişmez” de demeyin. Herkes değişir, herkes şekil alır. Beylik cümleler eden sözde sosyal medya şairlerinin sözlerine kanmayın. Hadise’nin şarkı sözüne falan da inanmayın. Yapın ex’inizi next. Beni dinleyin siz. Her defasında daha iyiye gider bu işler" demiş.

        Doğru da söylemiş. Bir erkeğin ağzından bunları duymak güzel. Bir kere olmadı diye bir daha olmayacak anlamına gelmiyor. Belki bu sefer daha da şahane olur.

        Tekrar ediyorum herkesin ilişkisi, dengesi, uyumu kendine özel. Yeniden kavuşan insanları bırakın eleştirmeyi ya da kalıplarınızı bir kenara bırakın. İnsanlar zaten mutsuz, garip bir dönemden geçiyoruz. Dünya çirkin. Bu çirkinlik içinde insanlar birlikte mutluysa bunu eleştirmenin, kınamanın kime ne faydası var.

        ***

        Şimdi gayet mutlular

        Şahsen benim tanıdığım çok kişi var eskiden sevgili olup yıllar sonra yeniden birlikte olan. Bazıları hala sevgili, bazıları evlendi çocukları bile oldu.

        İnsanlar kiminle mutluysa onunla aynı yastığa baş koymalı, hayatı geçirmeli, yaşlanmalı. Unutmayın bir insan için; aklındaki ile ölüp yanındaki ile yaşlanmak çok kötü bir duygu. Allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın. Korkunç bir durum bence. Eziyet gibi, zulüm gibi. Sırf başkaları laf söyleyecek, eleştirecek diye sevmediğin insanla ömür geçirmek. Allah korusun!!!

        ***

        Olmadığı zaman da olmuyor o ayrı!!!

        Mesela Jennifer Lopez ile Ben Affleck, 20 yıl sonra yeniden birlikte oldu hatta evlendi. Fakat o iş yürümedi ve ikili boşanma kararı aldı.

        Ama ne oldu;

        -En azından denemiş oldular.

        -En azından güzel zamanlarına biraz daha güzel zaman eklediler.

        -Yarım kalmışlık hissinden kurtuldular.

        -Yaşadılar, tükettiler ve bitirdiler.

        -Ayrıldıkları zaman küs ve düşman olmuşlardı. Şimdi belki dost kalacaklar.

        -İç huzurları daha da iyi bir şekilde ikisi de daha özgür ve güzel ilişkiler inşa edecek.

        -İyi ki denemiş ve tüketmişler.

        Daha ne olsun!!! İnsanlar bir zaman sonra yeniden bir araya gelir, dener ve olmaz. Bunda da bir gariplik yoktur. Bu kadar basit!!!