Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Sorumlusu İsmail Kartal!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe, Konyaspor'u da yenemedi. Kaybedilen 2 puan Galatasaray ile aradaki puan farkı 6'ya çıktı.

        İlginç bir maç izledik. Düşme potasından kurtulmak isteyen Konyaspor, Fenerbahçe karşılaşmasında tek puanı hedeflemişti. Gol yemeden maçı bitirmek istediler. Tüm planları bu yöndeydi. 8 kişilik bir savunma hattı kurdular. Ceza sahası içerisine bir duvar örmüşlerdi. Kalabalık savunma hattı ile Fenerbahçe’yi durduracaklarını düşündüler. Başarılı da oldular.

        Fenerbahçe kenarları kullanıp, gol aradı. Sayısız orta yaptılar. Top sürekli ayaklarındaydı. Üstünlük maç süresince sürdü. Doldur boşalt şeklinde geçen karşılaşmada gol atmak mümkün olmadı.

        Dzeko, Tadic, Ferdi, Mert Hakan, Batshuayi çok uygun durumda topu ağlara gönderemediler. 6-7 net gol pozisyonu harcandı. Son vuruşlar kötüydü. Gol gelmeyince, telaş başladı. Disiplinden koptular. Sürekli aynı şeyleri tekrarladılar. Farklı bir senaryo düşünülmedi.

        Şut atmak, merkezden ceza sahasına girmek, rakibi üzerine çekip arkaya sarkmak gibi alternatif taktikler yapılamadı. İrfan Can da sakatlanıp çıkınca son vuruşu yapacak oyuncu kalmadı.

        Yine sakatlık sorunu dikkat çekti. Osayi ve İrfan Can hiçbir müdahale olmadan sakatlandı. Fenerbahçe’de sakatlanmayan oyuncu yok gibi. Bu sezon sakatlık sanki bir virüs gibi takımı etkiledi.

        Oynanan oyun şampiyonluğa yetecek kalitede değildi. İlk yarıyı Galatasaray’ın 2 puan önünde kapatan Sarı-Lacivertliler ligin bitimine 3 maç kala 6 puan geriye düştü. Bunun sorgulanması gerekir. Öncelikle, devre arası gidenler-gelenler tartıya konulduğunda işin gerçek nedeni ortaya çıkıyor. Yanlışlar giderek oyuna yansıdı. İsmail Kartal’ın yanlış tercihleri takımı psikolojik yıkıntıya soktu. Fiziksel geriye gidiş bugün yaşanılan tabloyu ortaya çıkardı.

        Şampiyonluk umudu büyük ihtimalle gelecek sezona kaldı. Bu sonucun sorumlusu, kendi ifadesi ile İsmail Kartal’dır. Kalan 3 maç takımın başında herhangi bir teknik adamın olması büyük bir eksiklik olmaz. Fenerbahçe, çok önceden vermesi gereken kararı son 3 maç için alabilir. Radikal bir değişim takıma büyük katkı sağlar.