Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız 15 yaşındaki çocuk kaleciye bravo!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk maçında Adana Demirspor’u 1-0 yendi. Üç puanla taraftarını mutlu etti.

        Demirspor transfer tahtası kapalı olduğu için bu sezona altyapı oyuncularından takviye yaparak başladı.

        Karşılaşmanın en dikkat çeken oyuncusu kaleci Deniz oldu. 15 yaşındaki genç, hatta çocuk diyebileceğimiz Deniz, bir gol dışında kalesini kapattı. İyi bir maç çıkardı. Deniz’e ve kendisine bu şansı veren Adana Demirspor teknik ekibine çok büyük bir bravo diyelim.

        Çocuk kaleci, kalesinde hiç yabancılık çekmediği gibi oldukça soğukkanlıydı. Karşısındaki büyük starlar karşısında gösterdiği pozitif performans hayranlıkla izlendi. Gelecek adına büyük umut verdi.

        Karşılaşmaya Fenerbahçe iyi başladı. Rakibin, sahasından çıkmasına izin vermedi. Her iki kanattan gelen akınlar tehlikeli oldu. Dzeko, yine gol kaçırmada kendisi ile yarıştı. Maçın tek golünü atan Dzeko, karşısındaki çocuk kaleci Deniz’i geçmekte zorlandı. Tıpkı diğer arkadaşları gibi.

        Fenerbahçe zor gol pozisyonuna giriyor. Gol atma sorunu yaşıyorlar. Bunun temel nedeni yavaş oynamaları. Topu hızlı kullanamıyorlar. Tadic ve İrfan Can oyunun hızını kesince rakip savunma alan kapatarak gol şansını sıfıra indiriyor. Ceza sahası içerisinde son vuruşlar yetersiz olduğu gibi, şut sayısının az oluşu da yadırgandı.

        İlk yarı değerlendirilemeyen pozisyonlar takımı moral olarak etkiledi. İkinci yarıyla birlikte fiziksel düşüş yaşanınca Adana Demirspor oyuna ortak oldu. İlk 45 dakika sahasından çıkmakta zorlanan Adana Demirspor, son bölümde beraberliği yakalama şansı da buldu.

        Sarı-Lacivertlilerde İsmail, görevini en iyi yapan oyuncuların başında geldi. Rakip takımın oyun kurmasını engelledi. Toplar çaldı. Mücadele gücünü gösterdi. Bunun yanı sıra Szymanski ve Tadic vasat performansları ile takım oyununda yoktular.

        Ferdi’de bir düşüş söz konusu. Sanki transfer söylentileri bu oyuncunun ritmini bozmuş. Yönetim, Ferdi konusunda net bir karar vermeli. Satacaklar ise bunu açıklasınlar. Belli ki Ferdi’nin kafası karışmış. Mental olarak oyunun dışında kaldı.

        Yeni transfer Maximin, iyi bir futbolcu olduğunu gösterdi. Topu aldığında çok hızlı hareket ediyor. Rakiplerini rahat geçiyor. Topu kullanışı, pas düşüncesi ve şut becerisini bu maçta izledik. Sarı-Lacivertli forvete büyük katkı sağlayacağını kanıtladı. Topu her aldığında taraftarı heyecanlandıran özelliklere sahip. Dzeko’ya attırdığı goldeki pası düşünce olarak harikaydı.

        Bir başka yeni transfer En-Nesyri henüz hazır değil. Son 20 dakika oyuna girdi. İki kez kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sonuç alamadı. İlerleyen haftalarda daha net bir düşünceye sahip olacağız.

        Mourinho’nun takımını değerlendirmek için biraz erken diyebiliriz. Elindeki kaliteli oyuncuların bireysel özelliklerine çok güveniyor. Ancak, takımın fiziksel olarak istenilen düzeyde olmadığı bir gerçek. Yavaş oynuyorlar. Rakip takım kapanınca sorun yaşıyorlar. Son anlardaki düşüş bunun kanıtı. Orta saha tek başına İsmail’le yürümüyor. Forvet hattının daha seri olması gerekiyor. Şut sayısının azlığı gol şansını azalttığı gibi rakibe direnç kazandırıyor.