Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Beşiktaş büyük avantajı kaçırdı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Beşiktaş, İsviçre ekibi Lugano ile 3-3 berabere kalarak büyük bir avantajı elinden kaçırdı. 3-1’lik galibiyeti koruyamayan Siyah-Beyazlılar iki anlamsız gol yedi. Arka arkaya yenilen iki gol oyuncuları moral olarak etkiledi. Lugano her şey bitti derken beraberlikle birlikte umutlandı ve oyuna ortak oldu.

        Hatırlanacağı gibi İsviçre ekibi Lugano geçen sezon Siyah-Beyazlıları İstanbul'da 3-2 yenmişti. Bir önceki turda Fenerbahçe’ye iki maçta yenilen Lugano, İstanbul’a umutlu gelecek. Ancak, Beşiktaş kalite olarak daha üstün. Bireysel olarak rakibine oranla önde olan Beşiktaş’ın ikinci maçı rahat alacağını söyleyebiliriz.

        Lugano takımının tek özelliği fiziksel gücü yüksek ve atlet oyunculardan kurulu oluşu. Hızlı çıkışları ve çok koşmaları dışında zayıf bir ekip. Oyun bütünlüğü yok.

        Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında Beşiktaş daha derli toplu bir oyun sergiledi. Topa sahip olan ve oyunu rakip alana yıkan Siyah-Beyazlılar, ceza alanında istedikleri vuruşları gerçekleştiremediler. Gedson’un golü ile öne geçen Beşiktaş, gol pozisyonuna girmekte zorlandı.

        Oyun olarak daha iyi gözüken Siyah-Beyazlılar yeni transfer Ndour’a forma verdi. Orta alanda görev yapan Ndour hata yapmamaya özen gösterdi. Ara pasları dikkat çekti. Beşiktaş’ın orta sahasında Al-Musrati kazandığı topları oyuna sokmakta zorluk yaşıyor. Hatalı pasları dikkat çekti. Atağa çıkarken yapılan pas kayıpları rakip ekip için avantaj oldu.

        Siyah-Beyazlılar Silva’yı iyi ki transfer etmiş. Aldığı her topta tehlikeli oldu. Hızlı düşünen ve seri olarak rakip savunmanın boşluklarına kaçan bu oyuncu büyük kazanç. Arkadaşları tam olarak uyum gösterebilse sonuç almak daha kolay olacak.

        İlk yarıyı 1-1 kapatan Beşiktaş’ın bir diğer yeni transferi Emirhan bu kez sol stoper olarak görev yaptı. Lig maçında sol bek oynayan Emirhan başarılı bir oyun çıkardı. Siyah-Beyazlı takımda bekler fazla ileri çıkmıyor. Zaman zaman Masuaku denemeler yaptı. Sağ bek Svensson’un forvete katkısı yoktu. İlk 45 dakika berabere bitse de Beşiktaş daha üstün bir oyun gösterdi. Rakip takım savunmada çok adamla kalıp hızlı kontra ataklar denedi.

        İkinci yarı farklı bir oyun izledik. Her iki takım golü isteyen bir taktikle sahaya çıkmıştı. Siyah-Beyazlılar oyunu rakip alana yıkınca pozisyonlar kendiliğinden geldi. Arka arkaya goller izledik. Sahanın iyi isimlerinden Silva, harika bir pasla Gedson’u topla buluşturduğunda Lugano savunmasının yapacağı hiçbir şey yoktu. Gedson skoru 2-1’e taşıdı.

        Gedson’un ardından bu kez Al-Musrati sahne alarak üçüncü golü İsviçre ekibinin ağlarına gönderdi. Her şey iyi giderken Steffen'in plase şutu bu kez Mert’in bakışları arasında ağlara gitti.

        Beşiktaş’ın sol kanadı, Lugano için maden gibiydi. Tüm ataklar bu hattan geldi. Golleri de buldular. Masuaku ağır kaldı. Siyah-Beyazlılar 3-1 önde oynarken üst üste iki gol yedi. Karşılaşma 3-3 olunca Lugano oyuna asıldı. Siyah-Beyazlı oyuncuların morali doğal olarak alt üst oldu. Çünkü üçüncü golü kendi kalelerine atmanın ezikliğini hissettiler.

        Son bölümde Beşiktaş’ın galibiyet çabası sonuç vermedi. Yapılan değişiklikler de maçı çevirmeye yetmedi. Avrupa Ligi umudu İstanbul’daki rövanş maçına kaldı.