Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Tadic-Dzeko iş birliği!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe, Alanyaspor’u 3-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Sarı- Lacivertliler son iki maçta 8 gol atarken kalesinde gole izin vermedi.

        Alanyaspor karşısında farklı galibiyet alınmasına karşın göz dolduran iyi futbol yoktu. Fazla diyebileceğimiz pas hataları dikkat çekti. Orta sahadan organize ataklar izleyemedik.

        Karşılaşmanın ilk yarısında sahasından çıkmayan bir Alanyaspor izledik. Oyunu kendi sahasında kabul etti. Fenerbahçe ceza sahasına bir kez gelebildiler. Fenerbahçe’nin önde baskısı çıkmalarını engelledi. Gol yemeden kontra toplarla pozisyon bulma niyetleri vardı. Fakat, bu yarıda istediklerini yapamadılar.

        Sarı-Lacivertliler ilk yarıyı daha farklı bitirebilirdi. Son vuruşları yapamadılar. Dzeko’nun kaçırdığı gol pozisyonları dışında Maximin ve Syzmanski denemeleri de boşa gitti.

        Genel olarak temposuz bir maç oynandı. Hafta arası maç yapmayan Fenerbahçe’nin daha güçlü bir maç çıkarması beklendi. Açıkçası idare ettiler. Nasıl olsa kazanırız duygusu hakimdi.

        İkinci yarı oyun biraz daha tempo kazandı. Heyecan düzeyi arttı. Tadic ve Dzeko’nun golleri ile fark açılınca Alanyaspor’un gücü kırıldı.

        Fenerbahçe’de Mourinho’nun daha adaletli davranması bekleniyor. Geçen yılın yıldız oyuncusu İrfan Can’ın az süre alması yadırganıyor. İrfan Can oyuna girdikten sonra oyun ritminin arttığı bir gerçek. Yine, yeni transfer En-Nesyri’ nin durumu soru işareti. Ciddi para verilerek alınan bu oyuncunun yedek kalmasını anlamak güç. Oyuna girdikten sonra gol pozisyonlarına giren, 3 kez de bu şansı yakalayan En-Nesyri’yi küstürmemek gerekiyor. Oyuncunun vücut dilinden yedek kalmaya tepkili olduğu anlaşılıyor. Teknik direktör Mourinho'nun, Dzeko-En-Nesyri tercihini daha gerçekçi yapması gerekiyor.

        İrfan Can oyuna girdikten sonra, Tadic gerçek yeri sol kanada geçti. Daha yararlı işler yaptı. Sezon başından bu yana sağ kanatta görevlendirilen Tadic’in bu bölgede çok başarılı olduğunu söylemek zor. Solda daha iyi oynuyor. Fenerbahçe’nin fabrika ayarlarına dönmesinde büyük yarar var.

        Maça gelen 35 bin taraftar agresif bir oyun bekliyor. Alanyaspor gibi mücadele gücü zayıf bir takıma karşı alınan 3 gollü galibiyet kağıt üzerinde iyi gözükse de oyun organizasyonu olarak bunu söylemek mümkün değil. Garanti paslar, hızlı oyun yerine tecrübe ve kalite ile sonuca gidiyorlar.

        Orta sahaya gelen yeni oyuncuyla birlikte dizilişte yenilik bekleniyor. Mourinho’nun becerisini bu anlamda daha iyi test etme şansı bulacağız.