Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Galatasaray, hafta arası yaşadığı mutsuzluğu Adana Demirspor karşısında aldığı farklı galibiyetle unutmaya çalıştı.

        Adana Demirspor, transfer yasaklı takımlardan biri. Genç oyunculardan kurulu bir ekiple oynuyor. Kısıtlı kadro takımın gücünü olumsuz olarak etkiliyor doğal olarak. Geçen sezonun güçlü takımı yok artık. Kalede 15 yaşında genç bir çocuk var. Karşısında yıldız oyuncular. Yediği gollere bakınca biri dışında hatası da yoktu açıkçası.

        Her iki takım arasındaki kalite farkı çok büyük. Böyle olunca sonuç da beklendiği gibi farklı oluyor.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 4-0 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlandı. İlk golde kalecinin hatası büyüktü. İkinci golü kendi kalelerine attılar. İlk yarıda atılan 4 golün en şık olanı Mertens’in köşeye gönderdiği şuttu. Gerçekten şahane bir vuruştu.

        Galatasaray, bu yarıda uzun toplarla sonuç almak istedi. Bu düşüncelerinde başarılı da oldular. Top daha çok Adana Demirspor’da olmasına karşın savunma arkasına atılan her top pozisyon yarattı.

        Bu yarıda ev sahibi takım 3 net gol pozisyonunu değerlendiremedi. Bunlardan birinde top boş kaleye giderken yere çarpıp dışarı çıktı. Adana Demirspor adına şanssızlıktı.

        İkinci yarıya büyük moralle çıkan Galatasaray, Abdülkerim’le gol sayısını 5’e çıkarınca oyun da bitti bir anlamda. Sarı-Kırmızılı oyuncular rahat oynadıkları, zorlanmadıkları maçın bitmesini bekler hale geldiler.

        Yedikleri beş gol Adana Demirsporlu oyuncuları moral olarak etkiledi elbette. Ancak oyunu hiç bırakmadılar. Gol atmak için büyük gayret gösterdiler. Pozisyonlar da buldular. İki penaltı kazandılar. Bunun birini gole dönüştürdüler. Son anlarda Galatasaray’a oranla daha atak bir oyun çıkardılar. Ceza sahasına rahat geldiler. Son vuruşları kötüydü.

        Adana Demirspor tüm olumsuzluklara rağmen iyi oynamaya çalıştı. Kalite farkına hiç aldırmadan ortaya koydukları mücadele olumluydu. Bu koşullarda daha fazlasını beklemek haksızlık olurdu.

        6 golün atıldığı 3 penaltının verildiği maçın ikinci yarısı daha heyecanlıydı. Ligin en genç kalecisi Deniz de en yaşlı kaleci Muslera gibi penaltı kurtarmayı başardı. Yediği gollere karşın taraftarın desteğini alan genç kaleci Deniz’i maç sonunda Muslera’nın tebrik etmesi ve moral vermesi gecenin akılda kalan güzel görüntüsüydü.

        Galatasaray 5-1 kazanarak keyifli bir sonuç yaşadı. Farklı skora rağmen harika bir oyun sergilediklerini söylemek zor. İdare ettiler açıkçası. Kolay hatta çok kolay bir maç sonucunda 3 puanı aldılar.