Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Yukarıdakiler aşağıdakiler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Galatasaray, kendi sahasında Rizespor’u 5-0 yenerken hiç zorlanmadı. Kolay kazandığı bir maçla 3 puanı çok rahat aldı.

        Süper Lig bu sezon ilginç sonuçlara sahne olacaktır. Bunun birinci nedeni takımlar arasında ciddi biçimde büyük fark var. Kaliteli takımlar rakiplerine psikolojik üstünlük sağlıyor. Karşılaşmalarda bunu görmek mümkün.

        Paloma Valdivia’nın 'Yukarıdakiler Aşağıdakiler' hikaye kitabının adı tam da Süper Lig'i anlatıyor. 3-4 takım dışında kalanlar yarışmanın amorti rakamları gibiler. Şimdiden şunu söylemek mümkün. Ligde yer alan 19 takımın en az 12-13’ü düşmemek için mücadele edecek. Yapılan transferler, kulüplerin mali durumu göz önüne alındığında yaptığımız saptamanın ne kadar doğru olduğunu ilerleyen haftalarda net olarak göreceğiz.

        Maça gelince, Rizespor’un ortaya koyduğu oyun Süper Lig takımına yakışmadı. Pas yapmayı beceremeyen bir görüntü verdiler. Oyunu kendi sahasında kabul ettiler. İlk 45 dakika kendi sahalarından çıkamadılar. İkinci yarı biraz oynama istekleri vardı. Fakat, baskı karşısında hiçbir şey yapamadılar. Alt lig takımları gibiydiler. Karşılaşmanın 5 golü olmasa ne heyecanı ne de coşkusu olacaktı.

        Büyük takımlara karşı bu tür anlayış futbolumuza ne yazık ki hiçbir şey kazandırmaz. Ligin kalitesini yükseltmek için mutlaka tüm takımların en azından mücadele olarak bir şeyler yapması gerekir. Rizespor’un taktiği gibi sahaya çıkmak futbol intiharından başka bir şey değil. Bu nedenle başta Rizespor olmak üzere öteki takımların bu düşünceden vazgeçmesi gerekiyor. Yenilmek hatta farklı yenilmek olabilir. Fakat, eğer bu ligde oynuyorsanız bunun gereğini yapmanız gerekir.

        Galatasaray, Osimhen ve Jakobs’u ilk kez seyircisi ile buluşturdu. ‘Maskeli adam Osimhen’ harika bir oyuncu. Çok çalıştı. İyi niyeti ortada. İkinci golün sevincinde taraftara selamını da çaktı. Takım için oynayacağı, ekip koordinasyonuna katkı yapacağı her hareketinden belli oldu. Kendisiyle özdeşleşen maskesinden vazgeçmeyeceği de anlaşılıyor.

        Sarı-Kırmızılı takım ilk yarıyı 2-0 bitirmesine karşın çok organize bir oyun çıkaramadı. Bu yarı Sara’nın güzel oyununu izledik. İyi toplar atıyor. Ortaları harika. Sonuç alacak ortalar yapıyor. Futbol aklı üst düzeydeydi.

        İkinci yarı oyun daha üretkendi. Galatasaray bu anlayış sonucu 3 gol daha attı. Skor artabilirdi. Sarı-Kırmızılı oyuncuların istekli oluşu, skora bakmadan oyuna asılmaları taraftarı coşturdu. Arka arkaya gelen goller maçın heyecanlı hale gelmesine neden oldu.

        Karşılaşmanın önemli bir notu ise her iki takımın 6 oyuncu değiştirmesi oldu. Rizesporlu oyuncunun ‘beyin sarsıntısı’ geçirmesi nedeniyle Rizespor altı oyuncu değiştirme hakkına sahip oldu ve bunu da kullandı. Galatasaray da daha sonrasında bu hakkı kullandı. Federasyonun bu konuda bir tebligatı olup olmadığı ise tartışılıyor.

        Galatasaray-Rizespor karşılaşmasını efsane spor adamı ‘Büyük Mustafa’ Mustafa Denizli ile birlikte izledik. HT SPOR’da sıkça ekranda göreceğimiz Mustafa Denizli maçı yorumlarken kalite farkının sonuca yansıdığını söyledi. Galibiyetin doğal olduğunu fakat maç sonunda oyuncuların dostane biçimde birbirlerini kutlamasının sportmenliğe yakıştığını vurguladı. HT SPOR ailesine katılan Mustafa Denizli hocaya hoş geldin diyelim.