Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa Ligi’nde hüsran yaşayan Beşiktaş, Kayseri deplasmanında 3 golle 3 puanı rahat aldı.

        Ligde zor günleri geride bırakmak isteyen Kayserispor, Beşiktaş maçından puan ya da puanlar almak istiyordu. Maça iyi de başladılar. Pozisyonlar bulmalarına karşın son vuruşlarda beceriksiz davrandılar. Karşılıklı ataklar izledik. İlk 45 dakika her iki takımın oynadığı oyun vasatın üzerine çıkmadı. Golsüz sonuçlanan ilk yarının temposu da kalitesi de oldukça kötüydü.

        Karşılaşmanın ikinci yarısı izleyenleri heyecanlandıran anlara sahne oldu. Beşiktaş tempoyu artırdı. Oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Bunun temel nedeni elde bulunan kaliteli oyunculardı.

        Silva, Rashica, Gedson ve Immobile takımı sırtlıyorlar. Kayserispor karşısında bunu bir kez daha gördük. Kaldı ki, Siyah-Beyazlılar eksik bir kadro ile mücadele etti. İki sağ bek ile sol bek sakatlığı nedeniyle oyunda yoktu. Orta alanda da Al-Musrati olmayınca farklı bir diziliş izledik. Rashica ilk kez sağ bek oynadı. İlk yarı yaşanan sıkıntının asıl nedeni orta sahanın güçsüz oluşuydu. Tek başına Gedson oyunu toparlamaya çalıştı. İkinci yarının başında kazandığı topu iyi sürdü, golünü de attı. Açılışı yapan bu gol Beşiktaş’ı canlandırdı. Rakibin oyundan düşmesi ile birlikte sahada daha çok Siyah-Beyazlı oyuncuları gördük. Atak çeşitliliği ve pas yüzdesinin yüksekliği pozisyonları getirdi.

        Golcü Immobile attığı iki golle ligde gol sayısını 6’ya yükseltti. 3 gollü galibiyet, Avrupa Kupası maçı öncesi takıma moral oldu diyebiliriz. Özellikle ikinci yarı sergilenen iyi oyun taraftarı da mutlu etti şüphesiz.

        Çok da zorlanmadan kazanılan bu galibiyet bir kenara, hakem maça yine damga vuran bir isim oldu. Atilla Karaoğlan performans olarak iyi değildi. VAR hakemleri ile birlikte büyük bir hatanın da yaratıcısı oldular.

        Kayserispor kalecisinin topu oyuna soktuğu bir anda, arkadaşının altı pasta elle topu tutup atışı kullanmasına hakem devam işareti verdi. Buna benzer bir pozisyonda daha önce ki maçlarda penaltı verildiğini gördük.

        Bir başka hatalı karar ise, Immobile’nin ceza sahası içerisinde düşürülmesi net bir penaltıydı. Rakibin sarılarak yere indirmesine Atilla Karaoğlan devam işareti yaptı. Pozisyonun dönüşünde, Beşiktaş ceza sahası içerisinde Beşiktaşlı oyuncunun kendi arkadaşına yaptığı tehlikeli bir hareket oldu. Hakem, bu pozisyona penaltı kararı verdi. Devreye VAR girdi. İzleyenler, Immobile’nin düşürüldüğü hareketin izleneceğini beklerken tam tersi oldu. Beşiktaş ceza sahası içerisindeki hareket izletildi. Ve penaltı iptal oldu. VAR hakemleri de, Atilla Karaoğlan gibi yanlışa ortak oldular.

        Çok basit bir hareketi değerlendiremeyen bu hakemlerden iyi bir yönetim beklemek gerçekten olanaksız.

        Beşiktaş’ın galibiyetinin önüne geçen hakem hataları, ne yazık ki bir kez daha maçın en çok konuşulan konusu oldu.