Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Yalnız yıldızlar mı?

        Galatasaray deplasmanda Antalyaspor’u yıldız golcülerinin attığı gollerle 3-0 yendi.

        Karşılaşmaya çok iyi başlayan hatta ilk 10 dakika ev sahibi takımı ceza sahasına sıkıştıran Sarı-Kırmızılılar kelimenin tam anlamıyla nefes aldırmadı.

        Oyuna istekli başlayan, önde baskı yapan Galatasaray hızlı oyun, yerinde paslar ve sürekli gol düşüncesi ile izleyenlere güzel bir maç sundu.

        Şurası bir gerçek ki, Süper Lig’de takımlar arasında ciddi oranda kalite farkı var. 3-4 takımı bir kenara bırakırsak diğerlerinin birbirinden çok da farkı yok.

        Antalyaspor- Galatasaray karşılaşmasında bu gerçeği bir kez daha görmüş olduk.

        Karşılaşmayı HT SPOR yorumcusu Rıdvan Dilmen’le birlikte izledik. Rıdvan da takımlar arasındaki farka dikkat çekti. Hatta, ”Galatasaray isterse farklı kazanır” dedi. Öyle de oldu.

        Ev sahibi takım ne kadar istese de, Galatasaray karşısında istediklerini yapmakta zorlandı. Ceza sahasına uzun toplarla gitme düşüncesi olumluydu. Ancak, son vuruşlar, bitirici paslar ne yazık ki yetersiz kaldı. Böyle olunca yenilgi de kaçınılmaz olarak geldi.

        Antalyaspor kalecisi 3 gol yemesine karşın kurtardığı toplarla takımını tarihi bir farktan da kurtardı.

        Aslında oyunu tartışmak yerine takımlar arasındaki uçurumu gündeme getirmek gerekiyor. Bu ligden Türk futbolu olarak kalite beklemek mümkün mü?

        Galatasaray Icardi ve Osimhen ile ağları havalandırırken takım olarak coşkulu bir oyun oynadı. Nasıl olsa kazanırız duygusu yerine iyi futbol için mücadele ettiler.

        Teknik direktörü Okan Buruk, elindeki tüm oyuncuları kullanmak için yerinde hamleler yaptı. Maçın son 10 dakikasında sahaya çıkan büyük golcü Osimhen iki gol attı. İlk attığı gol VAR’dan ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Maçın bitimine dakikalar kala harika bir gol daha attı. Rövaşata ile ağlara gönderdiği top yine VAR’a takıldı. VAR hakemleri 3 dakika bu golün geçerli olup olmadığına kafa yordular. Sonunda gol geçerli sayıldı. Vuruş kelimenin tam anlamıyla harikaydı. Osimhen’den de bu beklenirdi.

        Okan Buruk, bu kadar yıldız oyuncuyu yönetme konusunda oldukça başarılı. Bunu geçen sezon gösterdi. Şimdi, Icardi ve Osimhen gibi iki büyük golcü var. Herkesin merak ettiği bu iki yıldızı küstürmeden nasıl bir yol izleyeceği.

        Gördüğümüz ve anladığımız kadarıyla, iki golcü bazen birlikte oynayacaklar. Antalya maçında olduğu gibi dönüşümlü olarak da formayı giyecekler.

        Karşılaşmayı iki golcü üzerinden okumak doğru olmaz. Takım oyunu, birlikte başarma duygusu golcülerin işini kolaylaştırıyor.

        Yunus, Barış, Davinson, Torreira, Sallai gibi isimler Sarı-Kırımızılı takıma artı güç katıyor.

        Galatasaray’ın heyecanlı, tempolu, arzulu oyunu elbette taraftarı mutlu ediyor. Bu anlayış sürdükçe rakiplerinin işi hiç de kolay olmayacak.

        Rakip derken, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi şampiyonluk iddiası olan takımları söylemek istedim…