Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Öğrenen hoca, vazgeçilmez oyuncu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ülkemizde ne kadar gözardı edilirse edilsin emek, çalışma, öğrenme, vazgeçmeme gibi temel değerler halen bazılarında yaşıyor. Kimi öğrenerek öğretiyor, kimi vazgeçilmezliğinin çimentosunu çalışmak ile karıyor.

        Okan Buruk ve Necip Uysal’dan söz edeceğim izniniz olursa… Çağatay Çelik ve Oğuzhan Genç’ten rica ettiğim araştırmaların sonuçlarını “en azından” kendi arşivime almak isterim.

        19 Ekim 1973 doğumlu Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un futbolculuk kariyerinde birlikte çalıştığı hocalara göz attık bizim çocuklarla. 1991/92 sezonu sonlarına doğru Galatasaray’da A takıma merhaba diyen OKAN, 2009/10 sezonu sonunda aktif futbolculuk kariyerine son verdi. Galatasaray’da iki dönemde (1991/2001 ve 2006-2008 arası) toplam 10 hoca ile çalıştı. Bunlar sırasıyla MUSTAFA DENİZLİ, KARL-HEINZ FELDKAMP (2 dönem), RAINER HOLLMANN, REINHARD SAFTIG, MÜFİT ERKASAP GRAEME SOUNESS, FATİH TERİM, MIRCEA LUCESCU, ERIK GERETS ve CEVAT GÜLER

        Inter’de iki dünya devi ile 2001-2004 arası çalıştı; HECTOR CUPER ve ALBERTO ZACCHERONI… Beşiktaş’ta 2006 – 2008 arasında RIZA ÇALIMBAY, JEAN TIGANA VE VICENTE DEL BOSQUE deneyimli OKAN BURUK’un hocalığını yaptı. Okan’ın futbolculuk kariyeri İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da 2008-2010 arasında ABDULLAH AVCI tedrisi ile son buldu.

        Halen Beşiktaş’ta görev yapan, mackolik verilerine göre 446 kez Beşiktaş forması giyen Necip Uysal’a gelince… 2007/08 sezonunda Ertuğrul Sağlam ile başlayan Beşiktaş kariyerinde Mustafa Denizli, Bernd Schuster, Tayfur Havutçu (2 dönem), Carlos Carvalhal, Samet Aybaba, Slaven Biliç, Şenol Güneş (2 dönem), Abdullah Avcı, Sergen Yalçın, Önder Karaveli, Valerien İsmael, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Serdar Topraktepe ve Fernando Santos ile çalıştı.

        24 Ocak 1991 doğumlu Necip 18 farklı teknik direktör döneminde 16 ayrı hoca ile aynı forma altında çalıştı.

        Son Konyaspor maçı sonrası ne dedi Fernando Santos? “Necip Uysal harika oynuyor. İnanılmaz bir profesyonel. Worrall'ın oynamamasının sebebi Necip'in suçu. Çünkü Necip takımın en iyilerinden biri. Fantastik bir performans sergiliyor.”

        Öğrendiğini öğreten Okan Buruk ile 16 teknik direktörün vazgeçemediği Necip Uysal’ı bu kadar başarılı kılan EMEK VE ÇALIŞMA OLMASIN SAKIN?

        Biri uluslararası bir futbolculuk kariyerine geçtikten sonra, rotasını teknik direktörlükte de aynı yöne çevirmiş OKAN BURUK…

        Diğeri reyting, tiraj, tıklanma, etkileşim, görünme, gol, sonuç, skor odaklı hayatımızda emeğin soyadı NECİP UYSAL…

        Hani Zeki Müren o kendini anlatan şarkısının sonunda kinaye ile MESUT BAHYİTARDAN ŞARKILAR DİNLEDİNİZ deyip hüzün bastırır ya içimize…

        Bu yazı da aynı oldu! Vaktinizi aldım… Bu IŞILTILI DÜNYADA emek öğrenme falan dedim…

        Dilber… Evin barkın yok mu?