"Ne öven anladı ne söven"
Feridun Düzağaç'tan çzöüm süreci yorumu
Gaziantep Üniversitesi’nin 40’ıncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen ’Bilim, Kültür ve Sanat Günleri’nin açılışında sahneye çıkan pop sanatçısı Feridun Düzağaç, çözüm sürecine değinerek, "İnsan ve vicdani olarak; bu ülkenin artık savaşlarla, iç savaşlarla kan kaybetmesini ve acı çekmesini istemiyorum. Ama büyük çoğunlukta aslında çözüm sürecine karşı değil, süreçten sonra ne olacağını bilmek istiyor" dedi.
Gaziantep Üniversitesi’nin etkinlikleri kapsamında dün akşam saatlerinde kampüste düzenlenen konserde, 2 yıl aradan sonra çıkardığı ’Flu’ isimli albümü beğenilen Feridun Düzağaç, konser verdi. Konsere gelen 5 bin kişi, Düzağaç’ın seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Konser sırasında hayranlarına konuşan Feridun Düzağaç, konser öncesinde havai fişeklerin atılmasına tepki gösterdi. Düzağaç, havai fişek alınan paraların eğitime harcanması gerektiğini belirterek, şöyle dedi: "Ben çok seviyorum hava fişek, atın, bayılıyorum. Boş zamanlarımda evden de yapıyorum. Çok büyük paralar bunlar. Aslında bu paralarla yapılacak çok güzel şeyler var. Üniversite şenlikleri açılışında elbette ortama güzel şeyler katmak; gelen sanatçıları, grupları havaya sokmak ve bir şenlik havası yaratmak için yapılan bir şey. Ama benim hayalim şu; her üniversite şenliği, bu havai fişeklere verdiği parayı, söz gelimi UNICEF’e, okul öncesi çocuklar için bağışlasa çok şahane bir hareket olur."
"VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLANDIM"
Konser sonrası gazetecilere açıklama yapan Feridun Düzağaç, Türkiye’de kan kaybedilmesini ve acı çekilmesini istemediğini belirtti. Düzağaç, ’Çözüm süreci’ ile ilgili katıldığı bir televizyon programında duygularını ifade ettiğini belirterek şöyle konuştu: "2005 yılında Ahmet Kaya’nın ’Dinle Sevgili Ülkem’ albümünde yer aldığımda beni vatan haini olarak suçlayanlar, o gün de benden bir Türk milliyetçisi yaratmaya çalıştı. Ne öven anladı, ne söven anladı. İnsan ve vicdani olarak bu ülkenin artık savaşlarla, iç savaşlarla kan kaybetmesini ve acı çekmesini istemiyorum. Ama büyük çoğunlukta aslında çözüm sürecine karşı değil, süreçten sonra ne olacağını bilmek istiyor. Ben sadece bunları dile getirmeye çalıştım ve deyim yerindeyse linç edildim. Bu ülkede dini, siyaseti ve futbolu konuşulmaz hale getiren herkese buradan selam olsun." Yaklaşık 2 saat süren konser ardından Gaziantep Üniversitesi adına öğrenciler Düzağaç’a teşekkür plaketi ile çiçek verildi.