Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Ronaldinho kimdir, kaç yaşındadır? Ronaldinho'nun hayatı ve biyografisi

        Ronaldinho'nun futbol serüveni, Porto Alegre'nin sokaklarında başladı ve kısa sürede yerel kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı. Profesyonel kariyerine Grêmio'da başlayan Ronaldinho, sırasıyla Paris Saint-Germain, Barcelona ve Milan gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde top koşturdu. Barcelona'daki efsanevi dönemi, onu dünya çapında bir ikon haline getirdi ve FIFA Yılın Oyuncusu ödülünü iki kez kazanmasını sağladı. Biz de bu yazımızda dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Ronaldinho’nun kim olduğu, kaç yaşında ve nereli olduğuna dair hayatı ile ilgili tüm merak edilenleri ele aldık.

        Ronaldinho Kimdir?

        Ronaldo de Assis Moreira, daha çok Ronaldinho Gaúcho ya da kısaca Ronaldinho olarak tanınan, Brezilya'nın yetiştirdiği efsanevi futbolcular arasında yer alır. Porto Alegre'de doğan bu yetenekli oyuncu, futbol sahalarında özellikle ofansif orta saha pozisyonunda parlamış, kariyeri boyunca forvet ve kanat pozisyonlarında da görev yapmıştır.

        REKLAM

        Ronaldinho'nun futbolculuk kariyeri, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden Paris Saint-Germain, Barcelona ve Milan'da oynayarak zirveye ulaştı. Brezilya millî takımının da vazgeçilmez isimlerinden biri olan Ronaldinho, futbol sahasındaki çevik hareketleri, eşsiz top sürme yetenekleri ve yaratıcı paslarıyla tanınır. Özellikle rakiplerini şaşırtan röveşata vuruşları, kör noktadan verdiği paslar ve serbest vuruşlardaki başarısıyla adından sıkça söz ettirmiştir.

        Profesyonel kariyerine 1998 yılında Grêmio'da başlayan Ronaldinho, 20 yaşında Paris Saint-Germain ile anlaşarak Avrupa futboluna adım atmıştır. 2003 yılında ise kariyerinde önemli bir dönemeç olan Barcelona'ya transfer olmuştur. Barcelona'daki ikinci sezonunda hem FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünü kazanmış hem de La Liga şampiyonluğunu takımıyla kutlamıştır. Ardından gelen sezonlarda UEFA Şampiyonlar Ligi ve tekrar La Liga zaferleri yaşamış, El Clásico maçında Real Madrid taraftarlarını ayakta alkışlatarak Maradona'dan sonra bu başarıyı gösteren ikinci Barcelona oyuncusu olmuştur. Ronaldinho, Barcelona'daki başarılarının zirvesinde Ballon d'Or ve ikinci kez FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödüllerini almıştır.

        2007-08 sezonunda geçirdiği sakatlıklar sonrası Barcelona'dan ayrılan Ronaldinho, Milan'ın yolunu tutmuş ve burada yeni başarılar aramıştır. 2011'de Brezilya'ya dönerek Flamengo ile anlaşmış, daha sonra Atlético Mineiro, Meksika'nın Querétaro FC ve son olarak Fluminense formalarını giymiştir.

        REKLAM

        Bireysel ödüller açısından zengin bir kariyere sahip olan Ronaldinho, 3 kez UEFA Yılın Takımı ve FIFA FIFPro World XI'a seçilmiş, 2006'da UEFA Yılın Futbolcusu ödülünü kazanmış ve Pele'nin FIFA 100 listesinde yer almıştır.

        Uluslararası arenada ise Brezilya millî takımıyla büyük başarılar elde etmiş, 97 maçta 33 gol atarak 2002 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Özellikle 2002 Dünya Kupası'nda ve 2005 Konfederasyonlar Kupası'nda sergilediği performanslarla göz doldurmuştur. Ronaldinho, futbol tarihinin gelmiş geçmiş en yetenekli ve sevilen oyuncularından biri olarak anılmaktadır.

        Ronaldinho Nereli?

        Ronaldinho kaç yaşında sorusu futbol tarihinin en başarılı oyuncuları arasında yer alan Ronaldinho ile ilgili en merak edilen konulardan biridir. 21 Mart 1980 tarihinde Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletine bağlı olan Porto Alegre kentinde doğdu. Sevilen futbolcu 2024 tarihi itibarıyla 44 yaşındadır.

        Ronaldinho’nun Hayatı

        Ronaldo de Assis Moreira, daha çok Ronaldinho Gaúcho olarak tanınır, futbol dünyasının en parıltılı yıldızlarından biridir. Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde, 21 Mart 1980'de bir futbolcu ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi Miguelina, bir hemşire olarak sağlık sektöründe çalışmış; babası João ise bir tersane çalışanı olup, aynı zamanda amatör futbolcu olarak Esporte Clube Cruzeiro'da top koşturmuştur. Ronaldinho henüz sekiz yaşındayken babasını trajik bir şekilde yüzme havuzunda geçirdiği kalp krizi sonucu kaybetti.

        Ronaldinho'nun futbola olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda belirginleşti. Futbolculuk kariyerine adım atma şansını bulan abisi Roberto'nun sakatlıklarla boğuşması aileyi maddi ve manevi olarak zorladı. Ancak abisinin futbolcu olarak yaşadığı hayal kırıklığına rağmen, Ronaldinho futbolun her alanında sıra dışı yeteneklerini sergilemeye devam etti. Küçük yaşta "Ronaldinho" lakabını alarak altyapı liglerinde fırtınalar estirdi. Özellikle 13 yaşındayken bir maçta takımının attığı 23 golün tamamını kaydederek medyanın dikkatini üzerine çekti.

        1997'de Mısır'da düzenlenen FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası, Ronaldinho'nun uluslararası sahnede parlamasına vesile oldu. Bu turnuvada sergilediği performansla futbol dünyasında adından söz ettirmeye başladı. Kişisel hayatında, dansçı Janaína Mendes ile olan ilişkisinden João adını verdikleri bir oğlu dünyaya geldi, bu mutlu olay Ronaldinho'nun hayatında yeni bir sayfa açtı. 2005 yılında oğlunun doğumuyla baba olmanın sevincini yaşadı. 2007 yılında İspanya'nın sıcak topraklarına yerleşti ve İspanyol vatandaşlığına geçti, bu da onun kariyeri için yeni kapılar açtı. Ronaldinho, futbolun yanı sıra hayatının diğer yönleriyle de ilham veren, renkli ve başarı dolu bir hikayeye sahiptir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ