Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çekirge sürüsü geldi mi! İran'ı istila eden çekirge Türkiye'de görüldü

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde esnaflık yapan Übeyit Kartal, bu sabah saatlerinde dükkanını açtığında kapı önünde büyük bir çekirge gördü.

        Eline aldığı peçeteyle çekirgeyi yakalayan Kartal, “Bu mevsimde çekirgenin Yüksekova’da olması beni çok şaşırttı. Büyük ihtimal bu İran ve Irak’tan gelmiş olmalı. Ben metreyle ölçtüm, tam 8 santimetre uzunluğunda. Allah’tan şimdi havalar soğuk, yoksa gelirlerdi” dedi.

        REKLAM

        "İRAN VE IRAK'I İSTİLA EDEN SÜRÜDEN"

        İHA'da yer alan habere göre Yüksekova Belediyesi veteriner hekimi Hekim Kaçan ise Yüksekova’da bir vatandaş tarafında görülen çekirgenin bu mevsimde görülebilecek bir çekirge olmadığını belirterek, “Muhtemelen bu çekirge Irak ve İran’ı istila eden sürüden görülendir. Muhtemelen hava daha sıcak olsaydı, bu çekirge sürüsü buradan geçebilirdi.

        "İNANILMAZ BİR DURUM"

        İnanılmaz bir durum, Yüksekova’da bu mevsimde bir çekirge görüldü. Şimdi İran ve Irak’ta hava daha sıcak olduğu için orada görülmüş bu çekirge istilası. Burada daha hala yerde kar olduğu için çekirgeler buraya gelmemiş” ifadelerini kullandı.

        ÇEKİRGE İNCELENECEK

        Yüksekova ilçesinde bulunan çekirge, İran'ı istila eden ve tarım ürünlerine çok ciddi zarar veren çekirge türünden olduğu şüphesiyle, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edildi. Cansız halde bulunan çekirgenin, Tarım ve Orman Bakanlığı'na gönderilmesine karar verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ